ТРЕТО МЕСТО ЗА НИНА МАНАСИЕВА НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ВО ТЕНИС ЗА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ОДРЖАНО ВО КАВАДАРЦИ

Во Спорт
јуни 2, 2024
1 минути

Во последниот ден од месец Мај  во организација на Општинскиот Ссојуз на Училишен Спорт од Кавадарци на терените на тенискиот клуб на „Црна Река“ се одржа државно првентство во тенис за основни училишта.

Според известувањето од федерацијата за училишен спорт на македонија на првенството се постигнати следните резултати:

Категорија 6то и 7мо девојчиња:

1.Надица Блажевска ООУ Гоце Делчев-Кавадарци

2.Андреа Цветкоска ООУ Кире Гавриловски Јане-Прилеп

3.Кристина Танеска ООУ Кочо Рацин-Прилеп

3.Тијана Костадиноска ООУ Климент Охридски-Прилеп

Категорија 6то и 7мо момчиња:

1.Селим Јилдис ООУ Јаха Кемал-Скопје

2.Дамјан Стефанов ООУ Лазо Ангеловски-Скопје

3.Георги Илин Николоски ООУ Кире Гавриловски-Прилеп

3.Георги Донев ООУ Борис Трајковски-Моноспитово,Струмица

Категорија 8мо и 9то девојчиња:

1.Миа Спировска-ООУ Партение Зографски-Скопје

2.Лилиа Поцкова ООУ Блаже Конески-Велес

3.Анабела Костадиноска ООУ Св.Климент Охридски-Прилеп

3.Нина Манасиева ООУ Никола Карев-Кочани

Категорија 8мо и 9то момчиња:

1.Александар Груиќ ООУ Владо Кантарџиев-Гевгелија

2.Давид Јаќимовски ООУ Д.А.Габерот-Кавадраци

3.Давид Ачкоски ООУ Гоце Делчев-Прилеп

3.Борјан Ристевски ООУ Климент Охридски-Битола

 

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ