ВО СРЕДА, ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЕНОРМНОТО ЗАГАДУВАЊЕ ОД ДЕПОНИЈАТА ШТО ГОРИ

јуни 17, 2024
1 минути

Градската депонија кај село Бели со месеци гори, Кочанчани дишаат екстремно загаден воздух збогатен со канцерогени честички. Ова претставува голема опасност по здравјето на сите што живеат во Кочанската котлина и пошироко.

Ги повикуваме сите засегнати граѓани да ни се придружат во битката за чист воздух, за чиста и здрава животна околина, за нашите деца

19ти јуни (среда) 19:00

на кружниот кај Спортисимо

Да го вратиме сјајот на град Кочани сите заедно!

ИЗЛЕЗИ И БОРИ СЕ ЗА ЧИСТО, ЗДРАВО И УБАВО КОЧАНИ!

Организатор: Марио Паунов

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ