БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА ЗАЕДНИЧКА ДРУЖБА СО ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

април 29, 2023
0 минути

Во спортската сала при ООУ „Никола Карев“ – Кочани денес борачите на „Спартак“ имаа дружба со децата со посебни потреби.

На своите другарчиња борачите им презентираа борби на душекот а потоа ги одработуваа вежбите кои дечињата со посебни потреби ги учат, кои пак им возвратија со неколку борби.

Заедничките вежби беа убава прилика и едните и другите да се запознаат со работата која е нивно секојдневие.

На крајот борачите на своите другарчиња им подарија по една маица  со логото на Боречкиот Клуб „Спартак“.

Убав настан и покана до останатите клубови во општината да тргнат по патот на борачите.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ