Образование

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 23 ЈАНУАРИ

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 23 ЈАНУАРИ

На 118-тата редовна седница на Владата на Република Северна Македонија усвоен е предлогот на Министерството за образование и наука за поместување на почетокот на учебната 2022/2023 година. Во соопштението што е објавено меѓу другото се вели: „Владата на Република Северна Македонија денеска на 118-та редовна седница го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за…

БЛАГОЈ СТОИМЕНОВ ОД ОРИЗАРИ, ПЕТТА ГОДИНА ПО РЕД ДОНИРА НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“

БЛАГОЈ СТОИМЕНОВ ОД ОРИЗАРИ, ПЕТТА ГОДИНА ПО РЕД ДОНИРА НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“

Новогодишни пакетчиња и оваа година за учениците од ОУ „Крсте Петков Мисирков“ донираше Благој Стоименов, од Оризари кој долги години живее и работи во Америка. Носталгијата по родното место ја намалува со тоа што веќе петта година по ред дарува пакетчиња на сите ученици од прво до петто одделение во училиштето во кое што и…

ОТВОРЕН УЧИЛИШЕН КЛУБ ЗА ПОДДРШКА НА УЧЕНИЦИТЕ РОМИ ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

ОТВОРЕН УЧИЛИШЕН КЛУБ ЗА ПОДДРШКА НА УЧЕНИЦИТЕ РОМИ ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

Денеска во СОУ „Гошо Викентиев“ отворен e училишен клуб за поддршка на учениците Роми од средното училиште. За реализација на овој проект обезбедена е училница и компјутерска опрема, со цел полесно совладување на наставниот материјал и полесно извршување на училишните задачи. Проектот исто така има за цел поголема вклученост на учениците Роми во дуалните паралелки…

ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Денес во ООУ „Никола Карев“ во Кочани, Директорот на училиштето Александар Андов им додели паќетчиња на учениците од одделенска настав, донација од компаниите „Рики Јуниор“ и „Европа ’92“. „На нашите ученици од одделенска настава доделивме новогодишни пакетчиња. Голема благодарност до општествено одговорната компанија ,,Европа 92″ и ,,Рики Јуниор”, за донацијата и затоа што ги направија…

СОБРАНИТЕ СРЕДСТВА ОД ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ОРГАНИЗИРАНА ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ УПЛАТЕНИ НА ВИСТИНСКАТА АДРЕСА

СОБРАНИТЕ СРЕДСТВА ОД ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА ОРГАНИЗИРАНА ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ УПЛАТЕНИ НА ВИСТИНСКАТА АДРЕСА

Собраните  средства од хуманитарната акција „Меѓународниот ден на солидарноста“ и од „Новогодишниот базар“ организирани од ООУ „Никола карев“ – Кочани и ПУ од село Тркање денес беа уплатени на вистинската адреса. „Денес ги уплативме средствата кои ги собравме од спроведената хуманитарна акција за ,,меѓународниот ден на солидарноста”. Средствата се уплатени на ученик од нашето училиште…

РАБОТИЛНИЦА ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОД КОРИСТЕЊЕ ПИРОТЕХНИЧКИ СРЕДСТВА СЕ ОДРЖА СО УЧЕНИЦИТЕ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“

РАБОТИЛНИЦА ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОД КОРИСТЕЊЕ ПИРОТЕХНИЧКИ СРЕДСТВА СЕ ОДРЖА СО УЧЕНИЦИТЕ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“

Едукативна работилница за опасностите од користење петарди и други пиротехнички средства се одржа со учениците од СОУ „Љупчо Сантов“. На предавањето што го одржа доктор Томе Солевски, хирург специјалист од Општата болница во Кочани, стана збор за најчестите телесни повреди што ги предизвикуваат експлозивните средства, а што вообичаено се користат за време на новогодишните празници….

ДОДЕКА ТРАЕ НАСТАВАТА, УЧИЛИШТЕТО ВНАТРЕШНО СЕ РЕНОВИРА

ДОДЕКА ТРАЕ НАСТАВАТА, УЧИЛИШТЕТО ВНАТРЕШНО СЕ РЕНОВИРА

Ученици од СОУ „Гошо Викентиев“ се пожалија дека додека се на училиште и наставата е во тек, училиштето внатрешно се реновира. Како што потенцираат сета таа врева што се создава им смета за нормално следење на наставата. Како што стои во дописот тие предлагаат да се за кратко прекине реновирањето а истото да продолжи додека…

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОНИРАШЕ 210 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „СИНИША СТОИЛОВ“ ВО ЗРНОВЦИ

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОНИРАШЕ 210 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „СИНИША СТОИЛОВ“ ВО ЗРНОВЦИ

Компанијата „Еко Проект – КО“ – Кочани во текот на денешниот ден зарадува многу дечиња. Освен подарените новогодишни пакетчиња за учениците од прво одделение во ПУ „Св. Кирил и Методиј“ во село Горни Подлог денеска насмевки и радости им подарија и на учениците од ОУ „Синиша Стоилов“ во Зрновци. Компанијата „Еко Проект КО“ денес во…

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОДЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ПУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ГОРНИ ПОДЛОГ

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОДЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ПУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ГОРНИ ПОДЛОГ

Почитувани , Денес во просториите на Подрачното училиште на ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани во с.Горни Подлог, од претставници од Компанијата ,,Еко Проект – КО“ од Кочани беа доделени новогодишни паќетчиња за сите ученици од прво до петто одделение во ова Подрачно училиште , односно на вкупно 48-ученици. Во оваа пригода директорот на ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани Даниел…

КОМПАНИЈАТА „АНТУРА МК“ ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА РАЗГЛАСИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ

КОМПАНИЈАТА „АНТУРА МК“ ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА РАЗГЛАСИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ

ООУ „ Никола Карев“ од Кочани не престанува да ги подобрува условите за работа, како на учениците, така и на вработените во училиштето.  По неколкуте реализирани проекти денес благодарение на донацијата од компанијата „Антура МК“ значително се подобрени разгласите во училиштето. „Огромно задоволство ни представува тоа што нашето училиште почна да соработува и да станува…