Образование

„HELEN DORON ENGLISH“: 10 ГОДИНИ ЛИДЕРИ ВО НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦА ВО ДРЖАВАТА, А 4 ГОДИНИ ПРИСУТНИ ВО КОЧАНИ“

„HELEN DORON ENGLISH“: 10 ГОДИНИ ЛИДЕРИ ВО НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦА ВО ДРЖАВАТА, А 4 ГОДИНИ ПРИСУТНИ ВО КОЧАНИ“

По повод 10 годишниот јубилеј на Хелен Дорон Македонија, овој викенд во хотел Сириус во Струмица се оддржа голема прослава во која беа присутни сите франшизери и сертифицирани Хелен Дорон учители во франшизната мрежа на Хелен Дорон во Македони На присутните им се обратија најзаслужните поради кои овој бренд постои во државата и успешно функционира…

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВМО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВМО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

Почитувани медиуми, ООУ,,Малина Попиванова,,од Кочани доставува соопштение до медиумите ,воедно преку Вас и до пошироката јавност дека ООУ,,Малина Попиванова,,од Кочани ќе започне со спроведување на постапка за учество на јавно наддавање за распределба на термини за користење на спортската сала во училиштето.Предмет на овој јавен повик е јавно наддавање од страна на спортски клубови кои…

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

Денеска започна учебната година за првачињата од ОМУ „Ристо Јуруков“ Кочани. На настанот за прием на првачињата присуствуваа родителите, наставниците и градоначалникот на Општина Кочани, којшто им посака успешна учебна година и високи достигнувања на поле на музиката. Оваа учебна година настава посетуваат 164 ученици и тоа 114 ученици во деветгодишно образование и 50 ученици…

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

Почитувани медиуми , Би сакале да ве информираме вас како медиум , а воедно преку вас и пошироката јавност дека ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани започна со спроведување на постапка за спроведување на ,,Јавен повик за учество на јавно наддавање за распределба на термини за користење на Спортската сала во ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани“. На ова јавно наддавање можат…

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС

Почитувани родители, драги првачиња, ученици и граѓани на општина Кочани. Во оваа прилика како училиште сакаме да ви се заблагодариме пред се на довербата која ни ја пруживте ние како училиште бидеме оние кои ќе се грижиме, изучуваме и заеднички се радуваме на сите успеси кои се постигнати и допрва ќе се постигнуваат со сегашните…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани првачиња, родители и останати граѓани на Општина Кочани Денес  1ви септември 2023година во ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани се одржа свеченост по повод приемот на новата генерација на првачиња . По тој повод учениците од повисоките одделенија во соработка со нивните одделенски раководители приредија мала приредба со литературно читање и неколку музички точки за да и…

СВЕЧЕН ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊАТА ВО ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ – КОЧАНИ

СВЕЧЕН ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊАТА ВО ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ – КОЧАНИ

Голема Благодарност до декорациска куќа „Булка“, печатница „Kopro“, книжарница „Рики Јуниор“ кои приемот го збогатија со скромни подароци за првачињата и допринесоа за убава и весела атмосфера.. Голема Благодарност до наставниот кадар за вложениот труд и ангажман за уште поубав и посреќен ден на нашите ученици. Наставниците Сања Павлова Димитрова, Фиданка Манчова, Светлана Кралова, Валентина…

ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ЅВОН ЗА 41 ПРВАЧЕ ВО ОПШТИНАТА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ЅВОН ЗА 41 ПРВАЧЕ ВО ОПШТИНАТА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

1 Септември е симбол на нов почеток, предизвик за секое дете и датум за паметење на секое прваче. Со пригодна свеченост и поздравен говор на в.д. Директорот Јорданче Костадинов, првачињата од ООУ “Климент Охридски”од Облешево го заземаа своето место во училишните клупи. Од страна на градоначалникот на општина Чешиново – Облешево Далибор Ангелов, беа обезбедени…

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 259  ПРВАЧИЊА

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 259 ПРВАЧИЊА

Денес започна новата учебна година за 3622 ученика во основните и средните училишта во Општина Кочани. Првиот училиштен ден беше посебно свечено одбележан за сите првачиња и сите ученици во прва година од двете средни училишта. Училиштата создадоа пријатна атмосфера на прозивката пред првиот школски час, а со нив беше и градоначалникот на Општина Кочани…

ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА УЧИЛИШТЕТО СО „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА“

ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА УЧИЛИШТЕТО СО „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА“

Денес, нашето училиште СОУ,,Гошо Викентиев“- Кочани и компанијата „Амфенол Технолоџи Македонија“ потпишаа Mеморандум за соработка со Активностите на УСАИД Партнерства за економски раст и Млади кои активно создаваат можности. Овој Меморандум означува продолжување на долгогодишната соработка помеѓу УСАИД, приватниот сектор и образовните институции во насока на развој на работната сила и раст на продуктивноста на…