Образование

ОД ПЕТОК СИТЕ УЧЕНИЦИ ЌЕ КОРИСТАТ ЈАВЕН  АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ОД ПЕТОК СИТЕ УЧЕНИЦИ ЌЕ КОРИСТАТ ЈАВЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Од Петок сите ученици ќе користат јавен автобуски превоз на сите релации кои учениците ги следува. Имено превозот на некои ученици досега не се реализираше целосно од причина што за дел од релациите не беше обезбеден превозник а се поради неповолните цени што беа понудени од училиштата а не беа прифатени од страна на превозниците….

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „МУЗИЧКИ БАЛКАНСКИ ВОЗ ЗА МИР“

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „МУЗИЧКИ БАЛКАНСКИ ВОЗ ЗА МИР“

Во рамки на проектот „Музички балкански воз за мир“ поддржан од ЕРАЗМУС+ програмата, во кое партнер е и ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани, се реализираа: – Прва краткотрајна обука на партнер – тимовите во рамки на проектот (26 – 31.08.2023 година во Кочани) и – Втора средба на партнерите од транснационалниот проект (07 – 09.09.2023 година…

ОД ПОНЕДЕЛНИК ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗАПОЧНУВА СО РАБОТА И ВТОРАТА ПАРАЛЕЛКА НА ПРОДОЛЖЕН ПРЕСТОЈ

ОД ПОНЕДЕЛНИК ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗАПОЧНУВА СО РАБОТА И ВТОРАТА ПАРАЛЕЛКА НА ПРОДОЛЖЕН ПРЕСТОЈ

Денес големо задоволство ни представува да Ве информираме дека од понеделник започнува со работа и втората паралелка на продолжен престој во нашето училиште,паралелка која одредивме да биде само за дечињата од прво одделение и според тие стандарди ја опремивме со нов инветар и едукативни и друштвени игри,телевизор,шкафчиња за дечињата и сл. Целта е да им…

ПАДНА ПРЕДЛОГ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

ПАДНА ПРЕДЛОГ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

На 34. седница на Советот на Општина Кочани, советникот Гоце Марков даде предлог а советничката  Жаклина Свеќароска го поддржа истиот да во близина на објекти каде фреквенцијата на дечињата е голема да се најде начин за поставување на т.н. „лежечки полицајци“. Кога ќе се направи анализа најпрвин „лежечките полицајци“ би се поставиле на улиците во…

ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ – ЛАВЕН ПОВИК ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКА САЛА ВО ОРИЗАРИ

ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ – ЛАВЕН ПОВИК ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКА САЛА ВО ОРИЗАРИ

Врз основа на точките I., II, IV и VI од Одлуката за начинот на користење и управување на салите во општинските основни и средни училишта: ОУ „Св.Кирил и Методиј“ -Кочани, ОУ „Никола Карев“- Кочани, ОУ „Крсте П.Мисирков“-Оризари, ОУ „Малина Попиванова“ – Кочани донесена од Советот на Општина Кочани под број 09-819/1 од 06.04.2023 година („Службен…

„HELEN DORON ENGLISH“: 10 ГОДИНИ ЛИДЕРИ ВО НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦА ВО ДРЖАВАТА, А 4 ГОДИНИ ПРИСУТНИ ВО КОЧАНИ“

„HELEN DORON ENGLISH“: 10 ГОДИНИ ЛИДЕРИ ВО НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦА ВО ДРЖАВАТА, А 4 ГОДИНИ ПРИСУТНИ ВО КОЧАНИ“

По повод 10 годишниот јубилеј на Хелен Дорон Македонија, овој викенд во хотел Сириус во Струмица се оддржа голема прослава во која беа присутни сите франшизери и сертифицирани Хелен Дорон учители во франшизната мрежа на Хелен Дорон во Македони На присутните им се обратија најзаслужните поради кои овој бренд постои во државата и успешно функционира…

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВМО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВМО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

Почитувани медиуми, ООУ,,Малина Попиванова,,од Кочани доставува соопштение до медиумите ,воедно преку Вас и до пошироката јавност дека ООУ,,Малина Попиванова,,од Кочани ќе започне со спроведување на постапка за учество на јавно наддавање за распределба на термини за користење на спортската сала во училиштето.Предмет на овој јавен повик е јавно наддавање од страна на спортски клубови кои…

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

Денеска започна учебната година за првачињата од ОМУ „Ристо Јуруков“ Кочани. На настанот за прием на првачињата присуствуваа родителите, наставниците и градоначалникот на Општина Кочани, којшто им посака успешна учебна година и високи достигнувања на поле на музиката. Оваа учебна година настава посетуваат 164 ученици и тоа 114 ученици во деветгодишно образование и 50 ученици…

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

Почитувани медиуми , Би сакале да ве информираме вас како медиум , а воедно преку вас и пошироката јавност дека ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани започна со спроведување на постапка за спроведување на ,,Јавен повик за учество на јавно наддавање за распределба на термини за користење на Спортската сала во ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани“. На ова јавно наддавање можат…

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС

Почитувани родители, драги првачиња, ученици и граѓани на општина Кочани. Во оваа прилика како училиште сакаме да ви се заблагодариме пред се на довербата која ни ја пруживте ние како училиште бидеме оние кои ќе се грижиме, изучуваме и заеднички се радуваме на сите успеси кои се постигнати и допрва ќе се постигнуваат со сегашните…