сообраќај

ОПШТИНСКИ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ „ВОЗИ ОДГОВОРНО, ПАТУВАЈ БЕЗБЕДНО“

ОПШТИНСКИ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ „ВОЗИ ОДГОВОРНО, ПАТУВАЈ БЕЗБЕДНО“

Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата, во соработка со ОВР Кочани и учениците од СОУ „Гошо Викентиев“, под мотото ,,Вози одговорно, патувај безбедно“, ја започна новогодишната кампања за среќна и безбедна 2024 година. Учениците од сообраќајната струка, заедно со полициски службеници од Одделението за внатрешни работи – Кочани, делеа летоци со едукативна содржина,…

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СО ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦИТЕ „ЉУПЧО САНТОВ“ И „ВИТА ПОП ЈОРДАНОВА“

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СО ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦИТЕ „ЉУПЧО САНТОВ“ И „ВИТА ПОП ЈОРДАНОВА“

По барање на жителите на улиците „Љупчо Сантов“ и „Вита Поп Јорданова“, денеска градоначалникот Љупчо Папазов и инспекторката за патен сообраќај Жаклина Пауновска Анѓелковиќ остварија средба со жителите од двете улици. Присутните граѓани ги потенцираа најголемите проблеми за нивната улица, како што се непочитување на брзината на возење, паркирање на коловозот, непроодност на тротоарите и…

ВТОРА СРЕДБА НА ЧЛЕНОВИТЕ НА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА ИЗРАБОТКА НА СТРАТЕГИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА КОЧАНИ

ВТОРА СРЕДБА НА ЧЛЕНОВИТЕ НА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА ИЗРАБОТКА НА СТРАТЕГИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА КОЧАНИ

Во салата на „Мултикултурниот центар“ во Кочани членовите на работната група за изработка на стратегија за безбедност во сообраќајот на Кочани ја одржаа втората средба. Присутните најпрвин беа поздравени од Градоначалникот на Општина кочани Љупчо Папазов кој им посака плодна и успешна работа. Дси. Жаклина Пауновска Анѓелковиќ имаше краток вовед анализа на состојбата на безбедноста…

ХАВАРИСАНИТЕ И НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА ГО УЗУРПИРААТ ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ

ХАВАРИСАНИТЕ И НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА ГО УЗУРПИРААТ ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ

Меѓу неколкуте проблеми во градот кочанчани мака мачат со изнаоѓање на слободен простор за паркирање на своите возила. Кога пред десет години се воведе наплата за паркирање можеби се направи и најголемата грешка бидејќи и оние простори кои се предодредени за паркирање (Градскиот плоштад) до ден денес не се наплаќа за паркираните возила. И не…

ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОДОБРА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ

ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОДОБРА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ

Денеска, на неколку сообраќајници во градот, Општина Кочани преку сообраќајните инспекциски служби во соработка со Полициската станица за безбедност во сообраќајот на патиштата спроведе превентивна активност за зголемување на безбедноста на учесниците во сообраќајот. Службените лица опоменуваа, советуваа и делеа летоци и вода на пешаци, мотоциклисти, велосипедисти и возачи на моторни возила. Акцијата има за…

ОПШТИНА КОЧАНИ ЗАПОЧНА СО ИЗРАБОТКА НА СТРАТЕГИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ ВО КОЧАНИ

ОПШТИНА КОЧАНИ ЗАПОЧНА СО ИЗРАБОТКА НА СТРАТЕГИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ ВО КОЧАНИ

Општина Кочани давајќи поддршка во однос на спроведувањето на програмските активности и јавните кампањи за подигнување на јавната свест за унапредување на безбедноста во сообраќајот на патиштата, ја констатираше потребата од изработка на Стратегија за безбедност во сообраќајот на Кочани. За таа цел,  денеска во Мултикултурниот центар во Кочани се одржа првата средба на работна…

ВО КОЧАНИ РЕАЛИЗИРАНА ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА ОД ОБЛАСТА НА СООБРАЌАЈОТ, „СТАВИ ПОЈАС“

ВО КОЧАНИ РЕАЛИЗИРАНА ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА ОД ОБЛАСТА НА СООБРАЌАЈОТ, „СТАВИ ПОЈАС“

Денеска (29.06.2023) на улиците „Никола Карев“ и „Теодосија Паунов“ во Кочани, од страна на полициски службеници од Полициското одделение за безбедност на патниот сообраќај при Полициската станица Кочани, беше спроведена превентивна активност од областа на сообраќајот. Притоа под мотото „Стави појас“, полициските службеници преку непосредна комуникација со возачите им укажуваа на граѓаните за задолжителната обврска…

МИРЕН ПРОТЕСТ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ПОРАДИ ПУШТАЊЕТО НА СООБРАЌАЈОТ НА УЛЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“  ВО ДВЕ НАСОКИ

МИРЕН ПРОТЕСТ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ПОРАДИ ПУШТАЊЕТО НА СООБРАЌАЈОТ НА УЛЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ВО ДВЕ НАСОКИ

Од понеделникот делот од  кружниот тек на улицата „Димитар Влахов“  каде таа се спојува со улицата „Стево Теодосиевски“ па се до кружниот тек кај „Велјан“ сообраќајот се одвива во двете насоки. Токму пуштањето на сообраќајот во двете насоки на овој дел од градот беше причината денес претставници од приватните фирми да излезат на мирен протест…

ПРЕВЕНТИВНА АКТИВНОСТ НА ОВР КОЧАНИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ДЕЦАТА ВО СООБРАЌАЈОТ

ПРЕВЕНТИВНА АКТИВНОСТ НА ОВР КОЧАНИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ДЕЦАТА ВО СООБРАЌАЈОТ

Вчера (29.05.) полициски службеници од Полициската станица Кочани заедно со полициски службеници од Полициското одделение за безбедност на сообраќајот Кочани, при ОВР Кочани, во општинското основно училиште “Крсте Петков Мисирков“ во село Оризари за учениците од прво и второ одделение спроведоа едукативно предавање од областа на сообраќај под мото “Јас како пешак и велосипедист“. Во…

ОД ПОНЕДЕЛНИК ПОМЕЃУ КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ „СТРИШАНИ“ И „ПЕРАКЛИЈА“ ЗАПОЧНУВА ДА СЕ ОДВИВА ДВОНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ

ОД ПОНЕДЕЛНИК ПОМЕЃУ КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ „СТРИШАНИ“ И „ПЕРАКЛИЈА“ ЗАПОЧНУВА ДА СЕ ОДВИВА ДВОНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ

По градежното уредување и поставување на сигнализација, согласно ревидираниот Основен сообраќаен проект за режимот на сообраќај на постојна состојба започнува примената на утврдениот режим на сообраќај. На ул. „Димитар Валхов“ од кружната крстосницата „Стришани“ формирана од ул. „Стево Тодосиевски“, ул.„Страшо Ербапче“ и ул.„Димитар Влахов“ до кружната крстосницата формирана од ул.„Димитар Влахов“, ул.„Глигор Апостолов Гочо“ и…

 • 1
 • 2