Забава

НА 2. МАЈ ВО КОЧАНИ ЗАПОЧНУВА „ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ“

НА 2. МАЈ ВО КОЧАНИ ЗАПОЧНУВА „ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ“

На 2 мај, во Градскиот парк во Кочани ќе почне Велигденскиот хепенинг, што го организира Општина Кочани во соработка со стопански субјекти и јавни установи од Кочани. Од 10 ч. ќе се одржи „Велигденски пазар на можности“ на Јавната општинска установа „Павлина Велјанова“ – Кочани, кој ќе биде придружен со музички настапи на ученици од…

КАКО ДЕЛ ОД ВЕЛИГДЕНСКИОТ ХЕПЕНИНГ ЗАБАВА ЗА НАЈМЛАДИТЕ „ДАЈТЕ МУЗИКА“

КАКО ДЕЛ ОД ВЕЛИГДЕНСКИОТ ХЕПЕНИНГ ЗАБАВА ЗА НАЈМЛАДИТЕ „ДАЈТЕ МУЗИКА“

Во склоп на Велигденскиот хепенинг, на 2 мај Општина Кочани организира целодневна програма и концерт за најмладите ДАЈТЕ МУЗИКА Градски парк Кочани 17:00 часот Велигденскиот хепенинг ќе трае од 2 до 8 и ќе содржи богата музичка и забавна програма, со поставени продажни штандови. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ВО ПРВА ПОМОШ 2024

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ВО ПРВА ПОМОШ 2024

Црвен крст на Република С. Македонија – Општинска организација Кочани денеска во Спортската сала „Сашо Лазарев –Чапо“ го спроведе Општинскиот натпревар на екипите по прва помош 2024 год. На натпреварот настапија 10 екипи во категориите младинци и подмладок од основните и средни училишта и во категоријата дисеминација. Натпреварувачите се натпреваруваа на кружна патека, на пунктови…

ОД 02 ДО 08 МАЈ „ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ“ СО БОГАТА МУЗИЧКА И ЗАБАВНА ПРОГРАМА

ОД 02 ДО 08 МАЈ „ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ“ СО БОГАТА МУЗИЧКА И ЗАБАВНА ПРОГРАМА

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, во Градскиот парк во Кочани од 2 до 8 мај ќе се одржи Велигденскиот хепенинг кој ќе содржи богата музичка и забавна програма, со поставени продажни штандови. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

„ЗРНО ПО ЗРНО“ – ИЗЛОЖБА НА АВТОМОБИЛИ ОД МИНАТИОТ ВЕК

„ЗРНО ПО ЗРНО“ – ИЗЛОЖБА НА АВТОМОБИЛИ ОД МИНАТИОТ ВЕК

В недела, 21 април, од 12 до 15 часот, Кочани ќе биде домаќин на педесетина историски возила – олдтајмери, кои ќе бидат изложени на паркингот кај Трговскиот центар, во центарот на градот. Настанот го организира Автомобилското здружение „Љубители на класик мини“ од Скопје,  во соработка со Општината Кочани. На изложбата ќе можат да разгледаат повеќе…

РОТАРИ КЛУБ КОЧАНИ-ВИНИЦА ПО ТРЕТ ПАТ ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ

РОТАРИ КЛУБ КОЧАНИ-ВИНИЦА ПО ТРЕТ ПАТ ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ

Под мотото „Да креираме надеж“  во организација на „Ротари Клуб Кочани-Виница“ а со поддршка на  Општина Кочани, како и на поголем број спонзори денес низ улиците на Кочани се одржа третата „Rotary run“ трка. Се трчаше на 5 и 10 километри во машка и женска конкуренција како и 2,5 километри во фамилијарна конкуренција. Стартот на…

СО КУЛТУРНО-ЗАБАВНА ПРОГРАМА ЗАВРШИ ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА РОМИТЕ ВО КОЧАНИ

СО КУЛТУРНО-ЗАБАВНА ПРОГРАМА ЗАВРШИ ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА РОМИТЕ ВО КОЧАНИ

Синоќа, на Градскиот плоштад во Кочани се одржа културно-забавна програма, со која Општина Кочани го заокружи одбележувањето на 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите. Публиката имаше можност да го проследи музичкиот настап на учениците Амит Ибраимов и Севгулана Ибраимова од Кочани, на повеќе интерпретатори, оркестри и бендови, како и стендапот со „Мртва инфузија“ од…

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА

И учениците од ОУ „Крсте Петков Мисирков“ од Оризари со настап и дефиле го одбележаа Први април денот на шегата. Во спортската сала на училиштето со свои точки се претставија сите ученици од прво до деветто одд. Преку шеги, маски, игри и забава за миг ги оттргнаа возрасните од секојдневните грижи и проблеми и ги…

ДЕНОТ НА ШЕГАТА ВО КОЧАНИ ОДБЕЛЕЖАН СО ТРАДИЦИОНАЛНАТА „АПРИЛИЈАДА“

ДЕНОТ НА ШЕГАТА ВО КОЧАНИ ОДБЕЛЕЖАН СО ТРАДИЦИОНАЛНАТА „АПРИЛИЈАДА“

По повод 1 Април, Меѓународниот ден на шегата, на платото на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани се одржа традиционалната „Априлијада“. На настанот организиран од Општина Кочани, маскирани дефилираа и настапија деца од Детската градинка „Павлина Велјанова“, Приватната градинка „Амичи“ и ученици од основните училишта во Кочани. Учесниците, родителите и сите присутни ги поздрави…

ПОЗНАТИ ИМИЊАТА НА НАГРАДЕНИТЕ НА ГОДИНЕШНИОТ „АФКО 2024“

ПОЗНАТИ ИМИЊАТА НА НАГРАДЕНИТЕ НА ГОДИНЕШНИОТ „АФКО 2024“

Жирито во состав Ацо Ѓорѓиев – претседател, м-р Зоран Јовановиќ и м-р Доне Донев, членови за оценување на пристигнатите афоризми на Конкурсот на „АФКО 2024“, работеше онлајн од 22 до 25 март 2024 година при што ги разгледа пристигнатите авторски сетови на тема „МАЖ – ЖЕНА, ЉУБОВ, ЉУБОМОРА“ и ја донесе следнава: ОДЛУКА Првата награда…