Забава

НА 22 СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ВЕЛОСИПЕДСКАТА ТУРА „ПО ПАТЕКИТЕ НА ОРИЗОТ“

НА 22 СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ВЕЛОСИПЕДСКАТА ТУРА „ПО ПАТЕКИТЕ НА ОРИЗОТ“

По повод Меѓународниот ден без автомобили, в петок, на 22 септември, Општина Кочани ја организира велосипедската тура „По патеката на оризот“. Настанот е отворен за учество на сите граѓани, љубители на велосипедот, рекреативци, членови на спортски и велосипедски здруженија. Велосипедистите ќе возат на  релацијата: Кочани – Горни Подлог – Мојанци – Грдовци – Кочани. Поаѓањето…

„ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ ПО 32. ПАТ

„ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ ПО 32. ПАТ

Од 29 септември до 1 октомври, Општина Кочани ја организира 32. манифестација „Денови на кочанскиот ориз“. Програмата опфаќа петнаесетина содржини од културно-уметнички, стопански и забавен карактер. Манифестацијата ќе започне со уличен театар и огнено шоу од Театарската група Fireter, кога со крунисување на жетварската убавица официјално ќе биде отворена манифестацијата. Годинава, за првпат изборот на…

ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО ОД КОЧАНИ ГО ПРОСЛАВИ СВОЈОТ ВТОРИ РОДЕНДЕН

ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО ОД КОЧАНИ ГО ПРОСЛАВИ СВОЈОТ ВТОРИ РОДЕНДЕН

Со натпреварувања и културно-забавна програма ДПД (Доброволното Противпожарно Друштво) од Кочани го прослави својот втори роденден. Во натпреварувачкиот дел Доброволните противпожарни друштва „Сашо Гешовски“ (Кавадарци), „Саса“ (Македонска Каменица), „Петроварадин“ (Нови Сад – Република Србија) и Марчана“ (Република Хрватска) се натпреваруваа на три локации и четири полигони. Учениците од петите одделенија од основните училишта од Општините:…

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО – КОЧАНИ ВО РЕСЕРЕТ ВТОРИОТ РОДЕНДЕН

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО – КОЧАНИ ВО РЕСЕРЕТ ВТОРИОТ РОДЕНДЕН

По повод празнувањето на вториот роденден кое е планирано за во Сабота, Доброволното противпожарно друштво – Кочани одржа прес-конференција со цел да ја анимира кочанската јавност. „Одбележувањето на вториот роденден започнува в сабота со почеток во 11 часот во Градскиот парк со првите доброволни противпожарни игри на кои ќе земат учество гости од Србија, Хрватска…

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО ВО ПРАЗНИЧНОТО ДЕФИЛЕ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ  ОРИЗ 2023“

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО ВО ПРАЗНИЧНОТО ДЕФИЛЕ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ 2023“

Во рамките на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз 2023“, на 30 септември, со почеток од 17 ч., во централното подрачје на Кочани ќе се одржи Празнично дефиле, на кое ќе можат да се претстават јавни институции, приватни фирми, здруженија на граѓани и физички лица. Општина Кочани, како организатор на манифестацијата,  ќе им овозможи на учесниците…

ПРВИОТ ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3х3“ ЗА „ЕУРОКОНТРОЛ“

ПРВИОТ ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3х3“ ЗА „ЕУРОКОНТРОЛ“

По повод празнувањето на 7 и 8 септември Здружението на граѓани „Три икс три“ од Кочани на  игралиштето во дворот на ОУ „Св. Кирил и Методиј“ и СОУ „Љупчо Сантов“ организираше турнир во баскет „3Х3“. Љубителите на кошарката во Кочани имаа ретка можност два дена да гледаат и да уживаат во интересни и неизвесни натпревари….

КОЧАНИ ДЕЛ ОД ГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА „МОТО РЕЛИ МАКЕДОНИЈА – НЕЗАВИСНОСТ 2023“

КОЧАНИ ДЕЛ ОД ГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА „МОТО РЕЛИ МАКЕДОНИЈА – НЕЗАВИСНОСТ 2023“

По повод 8.Септември Ден на независноста на Македонија денес стартуваше 32. издание на „Мото Рели Македонија – независност 2023“. Релите во кое учествуваат повеќе од 400 мотори ќе се вози во наредните три дена, стартуваше денес (Петок)  во Скопје а истото според програмата завршува во (Недела) исто така во Скопје. Првиот ден се вози на…

ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3Х3“ ЗА ВРЕМЕ НА ПРАЗНУВАЊАТА

ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3Х3“ ЗА ВРЕМЕ НА ПРАЗНУВАЊАТА

По повод празнувањата што следуваат 7. Септември (Ослободувањето на Кочани) и 8. Септември (Самостојноста на Македонија) ЗГ „Три икс три“ организира кошаркарски турнир во баскет „3х3“. Самиот настан ќе биде одржан во училишниот двор на ООУ„ Св. Кири и Метсодиј“ и СОУ „Љупчо Сантов“ во периодите: Првиот ден турнирот ќе започне во 18:00 часот по…

НЕ ГО ГУЖВАЈ ТИКЕТОТ ОД MOZZART: БИДИ ПОБЕДНИК И ВОЗИ КВАД!

НЕ ГО ГУЖВАЈ ТИКЕТОТ ОД MOZZART: БИДИ ПОБЕДНИК И ВОЗИ КВАД!

Регионалниот лидер во приредување игри на среќа Mozzart од овој месец има изненадување за своите играчи! Во повеќе уплатни места стартува локалната акција „Не го гужвај тикетот – биди победник“, од која ќе имаме повеќе среќни добитници на локално и на глобално ниво. Од 1 до 30 септември ќе се одржи акција која може да…

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ – АКТИВНОСТИ ВО ЦРНА ГОРА

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ – АКТИВНОСТИ ВО ЦРНА ГОРА

Фолклорниот Ансамбл Љупчо Сантов од Оризари од 23-ти до 27-ми учествуваше на III-от Меѓународен детски фолклорен фестивал Коло Без Граница во Тиват, Црна Гора, како и минатата година и оваа година единствени претставници од Македонија. За време на фестивалот ги имаше следните активности: – 24-ти август: дефиле и настап во Порто Монетенегро, слободно време за…