ОСУМ МЕДАЛИ ЗА КГС „КОЧАНИ“ НА ВТОРИОТ ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ВО „А“ И „Б“ ЛИГА

Во Спорт
октомври 30, 2023
0 минути

Изминатиот викенд во Битола се одржа вториот Државен натпревар во гимнастика во А и Б лига. Саботата беше резервирана за настапите на девојчињата а неделата на момчињата.

КГС „Кочани“ учествуваше со свои претставници и во двете конкуренции кои на крајот освоија вкупно 8 медали во екипна и поединечна конкуренција, 3 за девојчињата и 5 кај момчињата.

„Б“ лига:  Млади јуниорки:

Матеа Глигорова – второ место

Ана Ајтовска – трето место

Екипно – прво место

„Б“ лига. Сениори:

Филип  Иванов – второ место

„А“  лига – постари пионери:

Матеј Постолов – прво место

Лука Естатиевски – второ место

„А“  лига – јуниори:

Мартин  Андонов – прво место

„А“  лига – сениори:

Димитриј  Спасов – трето место

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ