ПОД СЛОГАНОТ „ЧАО ГРАДИНКЕ“ ДЕЧИЊАТА ОД ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ ЈА ОДРЖАА ЗАВРШНАТА ПРИРЕДБА

јуни 1, 2023
1 минути

Изминатите два дена салата во „Мултикултурниот Центар“ во Кочани беше центарот на песната, детските насмевки и радости. Дечињата од големите групи од сите клонови на ДГ „Павлина Велјанова“ ја одржаа својата завршна приредба со едно „Чао градинке“.

Й рекоа „чао“ на градинката во која беа изминатите години а од есента ќе седнат во училишните клупи.

Пред присутните во салата свое обраќање имаше Јованка Ефтимова – директор на ДГ „Павлина Велјанова“ која упати благодарност до родителите за соработката, до дечињата за однесувањето за време на нивниот престој, но и до сите вработени.

А таму на сцената дечињата пееја, се смееја, играа и се радуваа со што на свој начин се заблагодарија на сите оние кои за нив се грижеа во годините поминати во градинката но и за сето она што ги очекува во училишните клупи.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ