Ознака: градинки

НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – ОБЈЕКТ „ЅВЕЗДИЧКИ“

НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – ОБЈЕКТ „ЅВЕЗДИЧКИ“

Првиот работен ден од оваа седмица (25 ти Декември) во просториите на, ДГ „Павлина Велјанова“ – објект,, Ѕвездички” беше организиран „Новогодишен Базар“, традиционално втора година по ред.   На штандови беа изложени новогодишни изработки од страна на вработените и дечињата од градинката. За прв пат беа, застапени и штандови со храна во знакот на Новодишните…

НОВОГОДИШНА ЗАБАВА, ПРЕТСТАВА ЗА ДЕЦА „КАДЕ Е ДЕДО МРАЗ?“

НОВОГОДИШНА ЗАБАВА, ПРЕТСТАВА ЗА ДЕЦА „КАДЕ Е ДЕДО МРАЗ?“

Пред многубројната публика во Градскиот парк, вработените во објектот „Цветови“ од Детската градинка „Павлина Велјанова“ од Кочани, вчера ја прикажаа претставата за деца „Каде е Дедо Мраз?“. Најмладата публика се радуваше на ликовите од преставата и заедно со нив пееше популарни новогодишни и божиќни песни. До 14 јануари, Градскиот парк во Кочани е место каде…

ПОД СЛОГАНОТ  „ЧАО ГРАДИНКЕ“ ДЕЧИЊАТА ОД ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ ЈА ОДРЖАА ЗАВРШНАТА ПРИРЕДБА

ПОД СЛОГАНОТ „ЧАО ГРАДИНКЕ“ ДЕЧИЊАТА ОД ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ ЈА ОДРЖАА ЗАВРШНАТА ПРИРЕДБА

Изминатите два дена салата во „Мултикултурниот Центар“ во Кочани беше центарот на песната, детските насмевки и радости. Дечињата од големите групи од сите клонови на ДГ „Павлина Велјанова“ ја одржаа својата завршна приредба со едно „Чао градинке“. Й рекоа „чао“ на градинката во која беа изминатите години а од есента ќе седнат во училишните клупи….

ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – СРЕДБА ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА НЕГУВАТЕЛКИТЕ ВО ПРЕДУЧИЛИШНИТЕ УСТАНОВИ

ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – СРЕДБА ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА НЕГУВАТЕЛКИТЕ ВО ПРЕДУЧИЛИШНИТЕ УСТАНОВИ

Во ЈОУ Детска градинка „Павлина Велјанова“ – Кочани деновиве се реализираа  мониторинг-средби на тема ,,Градење на капацитетите на негувателите во предучилишните установи“. Мониторинг-средбите имаа за цел да го поттикнат и да го мотивираат кадарот за спроведување стратегии и знаења за организирање стимулативна средина за учење, на начин што ќе овозможи позитивни социо-емоционални резултати кај децата…

ДЕЧИЊА ОД ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ ВО ПОСЕТА НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

ДЕЧИЊА ОД ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ ВО ПОСЕТА НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

Во текот на вчерашниот ден дечиња од Детска градинка „Павлина Велјанова“ од Кочани беа во посета на ООУ „Никола Карев“ каде во разговор со вработените од училиштето беа запознаени со самото училиште и условите кои ги нуди истото. „Вчера имавме чест гости во нашето училиште да ни бидат дечињата од детската градинка ЈГДУ ,,Павлина Велјанова”-Кочани….

ЌЕ СЕ ДОГОВОРАТ ЛИ КОНЕЧНО ПАРТИИТЕ ЗА ДА ПРОРАБОТИ ГРАДИНКАТА „ДЕТЕЛИНКИ“

ЌЕ СЕ ДОГОВОРАТ ЛИ КОНЕЧНО ПАРТИИТЕ ЗА ДА ПРОРАБОТИ ГРАДИНКАТА „ДЕТЕЛИНКИ“

Во текот на вчерашниот ден (Понеделник) беше спроведена акција за озеленување на дворот на новоизградената детска градинка „Детелинки“ која долго време желно ги чека првите дечиња. Несфатливо е да зеленуваат објект што никако да се спогодат да биде пуштен во употреба. Приказните дека градинката уште не е отворена поради влага во истата и поради неадекватно…

АКЦИЈА ЗА ОЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ДВОРОТ НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА „ДЕТЕЛИНКИ“

АКЦИЈА ЗА ОЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ДВОРОТ НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА „ДЕТЕЛИНКИ“

Во пресрет на Меѓународниот ден на жената, Општина Кочани во соработка со Комисијата за еднакви можности на жените и мажите и со Детската градинка „Павлина Велјанова“ изведе акција за озеленување на дворот на новата детска градинка „Детелинка“, во населбата Драчевик. „Комбинацијата на поводот – Меѓународниот ден на жената со изборот на локацијата за пошумување и…

НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО ЈОУГД „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ – ОБЈЕКТ „ЅВЕЗДИЧКИ“

НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО ЈОУГД „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ – ОБЈЕКТ „ЅВЕЗДИЧКИ“

ЈОУДГ” Павлина Велјанова ” – Објект Ѕвездички, беше  центарот каде се одржа годинешниот „Новогодишен базар“, на кого беа претставени изработки од вештите раце на вработените. Вработените испратија јасна порака до сите оние кои беа дел од овој настан. „Им благодариме на сите кои дојдоа, бидејќи Базарот беше посетен од голем број на родители, баби, дедовци…

ОДБЕЛЕЖАНИ 50 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ЈОУДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ

ОДБЕЛЕЖАНИ 50 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ЈОУДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ

Денеска ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ Кочани одбележа 50 години од постоењето на детската градинка. Со богата културно-уметничка програма подготвена од стручниот, воспитувачкиот и негувателскиот тим на детската градинка заедно со дечињата беше одбележан јубилејот пред полната сала во Мултикултурниот центар во Кочани. „Одбележувањето на 50 годишниот јубилеј на нашата установа основана во 1972 година е одбележување…

УРЕДЕНО НОВО ДЕТСКО ИГАЛИШТЕ ВО ЈОУДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“

УРЕДЕНО НОВО ДЕТСКО ИГАЛИШТЕ ВО ЈОУДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“

Во ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ уредено е ново детско игралиште со нови детски рекизити. Станува збор за донација од „ПАКОМАК  ДОО“. Со поставувањето на новите играчки коишто се во склоп на ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ Клон 4, им се одговара на потребите на најмалите дечиња и претставува дополнување на целокупниот инвентар на детската градинка. Донацијата се состои…

 • 1
 • 2