ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛО, „ГРДОВЦИ ВО XIX И XX ВЕК“ ОД АВТОРОТ КРУМЕ ГЕОРГИЕВСКИ

август 25, 2022
1 минути

На 24 август во Грдовци беше промовирана монографијата „Грдовци во XIX и XX век – да не се заборави“ од авторот Круме Георгиевски.

Промотори на делото беа Валентин Захариев и Славица Цветкова, кои го истакнаа  неговото значење издадено по долгогодишни истражувања и систематизирање на материјалот. Според авторот, во книгата доминираат етнолошките податоци, а сместени се и информации и содржини од други области.

Монографијата за Грдовци од авторот Круме Георгиевски е печатена со финансиска поддршка од Општина Кочани.

Општина  Кочани