Ознака: промоција книга

ПРОМОЦИЈА НА МОНОГРАФИИЈАТА „ОДОТ НИЗ ЖИВОТОТ НА  БЛАЖО ГОШО СТОЈАНОВСКИ“

ПРОМОЦИЈА НА МОНОГРАФИИЈАТА „ОДОТ НИЗ ЖИВОТОТ НА БЛАЖО ГОШО СТОЈАНОВСКИ“

Одбележувањето на Месецот на книгата го заокруживме со промоција на монографијата „Одот низ животот на Блажо Гошо Стојановски“ од роднокрајниот автор Славица Цветкова. Пред многубројната публика и семејството на Блажо Гошо Стојановски, беше претставен ликот и делото на Стојановски, преку поместените записи во книгата кои се резултат на оригинални архивски документи, истражувачката работа и интервјуа,…

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „АКО СЕ РОДАТ НЕКАКВИ ЧУВСТВА“

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „АКО СЕ РОДАТ НЕКАКВИ ЧУВСТВА“

Вечерва во салон „Фоаје 2“ при НУ Центар за култура „Бели Мигри“ во Кочани пред љубителите на убаво напишаниот збор беше промовирана книгата „Ако се родат некакви чувства“ чиј автор е Блаже Миневски инаку добитник на престижната македонска книжевна награда „Рациново признание“ за 2022 година. Самата книга која воедно е роман  е плод на десетгодишно…

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „ПРОЕКТ НА АНДРЕЈ СТОЈАНОВ ПО ЗООЛОГИЈА И АНАТОМИЈА“

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „ПРОЕКТ НА АНДРЕЈ СТОЈАНОВ ПО ЗООЛОГИЈА И АНАТОМИЈА“

Месецот на книгата, на наше големо задоволство во ЈОУ Библиотека,, Искра”, започна со промоцијата на книгата ,,Проект на Андреј Стојанов по зоологија и анатомија” од авторот Андреј Стојанов. Промотор на делото беше проф. д-р Тоше Крстев, во улога на модератор се јави Тања Велкова. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ЗА ДЕНЕС ЗАКАЖАНИ ДВЕ ПРОМИЦИИ НА КНИГИ

ЗА ДЕНЕС ЗАКАЖАНИ ДВЕ ПРОМИЦИИ НА КНИГИ

За денес (Понеделник) се закажани две промоции на книги. Промоциите ќе бидат на две локации; едната во ЈОУ Библиотека „Искра“ и другата во „Фоаје 2“ при НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани. Во 17:00 часот во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ е закажана промоција на книгата – „Проект на Андреј Стојанов, по зоологија и анатомија“….

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „ДА СЕ УБИЕ СЕБЕ ВО СЕБЕ“ ОД М-Р ДОНЕ ДОНЕВ

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „ДА СЕ УБИЕ СЕБЕ ВО СЕБЕ“ ОД М-Р ДОНЕ ДОНЕВ

Вечерва, во преполната сала на „Мултикултурниот центар“ во Кочани беше промовирана книгата „Да се убие себе во себе“ чиј автор е м-р Доне Донев. Од петте монодрами кои се дел од творештвото на Доев а се посветени на Методија Андонов Ченто, на Крсте Петков Мисирков, на Цар Самоил, на Ацо Караманов и на најмладиот член…

НАЈАВА ЗА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ЛЕТО СО МИРИС НА ЈАСМИН“

НАЈАВА ЗА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ЛЕТО СО МИРИС НА ЈАСМИН“

Во организација на ЛК „Копнеж“ и ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани, денес (Понеделник) со почеток во 16:00 часот во просториите на библиотеката ќе биде промовирана книгата „Лето со мирис на јасмин“ од авторот Анче Пешева. Рецензент на книгата е Симеон Лихвинцев а модератот Катарина Петрова. Промотор: Славица Цветкова. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И …

НАЈАВА ЗА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „КНИЖЕВНИ ПОРТРЕТИ И РЕЦЕНЗИИ“

НАЈАВА ЗА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „КНИЖЕВНИ ПОРТРЕТИ И РЕЦЕНЗИИ“

Во организација на Општина Кочани, ЈОУ Библиотека „Искра“ и издавачот „Европа ’92“ Кочани, за утре (Петок) најавена е промоција на книгата „Книжевни портрети и рецензии“ од Славица Цветкова. Рецензенти и пшромотори на книгата се м-р Габриела Стефановска и Иван Котев. Промоцијата на книгата е закажана за во 17:00 часот во просториите на ЈОУ Библиотека „искра“…

ДЕНЕС ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ОРИЗОТ ВО ПОЕЗИЈАТА“

ДЕНЕС ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ОРИЗОТ ВО ПОЕЗИЈАТА“

Во организација на Општина Кочани, ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани и Здружение за култура, наука и општествени дејности „Стари поток“ – Кочани, вечерва во 18:00 часот ќе биде промовирана книгата „Оризот во поезијата“. Автори на книгата се м-р Љупка Стојменова и м-р Коце Стојменов а промоцијата е во склоп со годинешното 32. издание на манифестацијата…

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „ПРОТОЈЕРЕЈ МИЛАДИН МИХАИЛОВ ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА МОЛИТВА“

ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „ПРОТОЈЕРЕЈ МИЛАДИН МИХАИЛОВ ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА МОЛИТВА“

Вечерва салата во Мултикултурниот Центар во Кочани беше претесна за да ги прими сите заинтересирани љубители на убаво напишаниот збор при промоцијата на книгата „Протојереј Миладин Михаилов живот посветен на молитва“. Авторите на книгата Ленче Стојменова и м-р Марјан Гијовски се  потрудија да напишат книга за една прекрасна личност која беше ценета и почитувана од…

НАЈАВА: – ПРОМОЦИЈА НА КНИГА „ПРОТОЈЕРЕЈ МИЛАДИН МИХАИЛОВ, ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА МОЛИТВА“

НАЈАВА: – ПРОМОЦИЈА НА КНИГА „ПРОТОЈЕРЕЈ МИЛАДИН МИХАИЛОВ, ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА МОЛИТВА“

Во состав на Програмата за 32.издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз – 2023„, ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани, организира промоција на книгата „Протојереј Миладин Михаилов, живот посветен на молитва“. Автори на делото се Ленче Стојменова и м-р Марјан Гијовски, промоцијата ќе се одржи на 26.09.2023 година, во 17 часот во Мултикултурниот центар-Кочани. ЈОУ Библиотека…