Ознака: аикидо

КЛУБОТ РЕАЛЕН АИКИДО „НИКО“ ОТВОРИ СЕКЦИЈА ВО ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

КЛУБОТ РЕАЛЕН АИКИДО „НИКО“ ОТВОРИ СЕКЦИЈА ВО ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

Со поддршка на Аикидо Федерацијата на Македонија и Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, од средата навечер во салата при ООУ „Малина Попиванова“ во Кочани започна со работа ново отворената секција на Клубот за реален аикидо „Нико“ од Кочани. На првиот тренинг секцијата броеше околу триесетина нови членови кои во главно гравитираат на…

ДЕВЕТНАЕСЕТ МЕДАЛИ ЗА „АИКИДО“ ОД КОЧАНИ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ВО БИТОЛА

ДЕВЕТНАЕСЕТ МЕДАЛИ ЗА „АИКИДО“ ОД КОЧАНИ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ВО БИТОЛА

Во саботата Битола беше домаќин на „Државно првенство во реално аикидо во дисциплината аики демо“. Претставниците на „Аикидо“ од Кочани се закитија со 19 медали од кои 10 златни, 7 сребрени и 2 бронзени. Воедно комисијата за најдобар асистент го прогласи Кирил Јованов. У15–ж-63+к 1.Тамара Постолова, Нико 2.Андреа Димитрова, Нико У15–ж-57к 1.Александра Чолева, Нико У18–ж-60к…