ДЕВЕТНАЕСЕТ МЕДАЛИ ЗА „АИКИДО“ ОД КОЧАНИ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ВО БИТОЛА

Во Спорт
декември 18, 2022
1 минути

Во саботата Битола беше домаќин наДржавно првенство во реално аикидо во дисциплината аики демо“. Претставниците на „Аикидо“ од Кочани се закитија со 19 медали од кои 10 златни, 7 сребрени и 2 бронзени. Воедно комисијата за најдобар асистент го прогласи Кирил Јованов.

У15–ж-63+к
1.Тамара Постолова, Нико
2.Андреа Димитрова, Нико

У15–ж-57к
1.Александра Чолева, Нико

У18–ж-60к
1.Викторија Постолова, Нико

У18–ж-57к
1.Ангела Гицова, Нико

У18–м-73к
1.Кирил Апостолов, Нико
2.Кирил Јованов, Нико
3.Благоја Тасески, Нико

У21–ж-57к
1.Љупка Јорданова, Нико

У23–м-81k
1.Оливер Серафимов, Нико

У11–ж-30к
1.Теодора Анчевски, Маруи
2.Ива Стефанова, Нико

У11–ж-48к
1.Матеа Мицова , Нико
2.Викторија Апостолова, Нико

У11–м-30к
1.Стефан Гоцев , Нико
2.Лука Серафимов, Нико
3.Никола Ристов, Нико

У11–м-27к
1.Ален Максимов, Нико
2.Мартин Митев, Нико

У11–м-40к
1.Павел Чавкоски, Маруи
2.Максим Нисев, Нико