Ознака: дпсс

ЧЛЕНОВИ НА ДПСС „ОСОГОВО“ ОД КОЧАНИ НА РАБОТНА ПОСЕТА ВО ЌУСТЕНДИЛ

ЧЛЕНОВИ НА ДПСС „ОСОГОВО“ ОД КОЧАНИ НА РАБОТНА ПОСЕТА ВО ЌУСТЕНДИЛ

За време на викендот членови на здружението ДПСС „Осогово“ (Доброволно планинска спасителна служба) претстојуваа во работна посета во Ќустендил (Бугарија) кај нивните колеги од ПСС –Ќустендил. За време на посетата беа разменети искуства од досегашното нивно работење а беа анализирани и методи за спасување во планински услови. На средбата домаќините на гостите од Кочани им…

УБАВ ВИКЕНД НА „ЦАРЕВ ВРВ“

УБАВ ВИКЕНД НА „ЦАРЕВ ВРВ“

Како што ни јавуваат вчерашниот неработен ден на големиот празник „Св. Кирил и Методиј“ на „Царев Врв“ вриело како во кошница. Традицијата продолжи и оваа година, Голем број на љубители на природата со мотори и џипови се искачија на врвот и буквално го окупираа. За да не се случи нешто несакано на врвот присуствуваа и…