Ознака: драганица куп

ПИОНЕРИТЕ НА „СИЛЕКС“ СЕ ПОБЕДНИЦИ НА ГОДИНЕШНИОТ „ДРАГАНИЦА КУП“

ПИОНЕРИТЕ НА „СИЛЕКС“ СЕ ПОБЕДНИЦИ НА ГОДИНЕШНИОТ „ДРАГАНИЦА КУП“

Денес на стадионот „Никола Мантов“ во Кочани по доста топло време и тешки услови за игра се одигра 18-тиот Меморијален фудбалски турнир „Драганица Куп“ кој стартуваше во  2006 година а во чест на една од најголемите фудбалски легенди во „градот на оризот“ Драган Михајлов – Драганица. На годинешниот турнир во категоријата „пионери“ родени 2007 година…

ГФК „ОСОГОВО“ ПОБЕДНИК НА 17-ТОТО ИЗДАНИЕ НА „ДРАГАНИЦА КУП“

ГФК „ОСОГОВО“ ПОБЕДНИК НА 17-ТОТО ИЗДАНИЕ НА „ДРАГАНИЦА КУП“

По дождливо време и лош терен за игра на стадионот „Никола Мантов“ во Кочани се одржа 17-тото издание на Меморијалниот Фудбалски Турнир „Драганица Куп“, посвете на Кочанската фудбалска легенда Драган Михајлов – Драганица. Годинава освен домаќинот „Осогово“ учеството на турнирот го потврдија и екипите на „Слога 1934“ (Виница) и „Каменица Саса“ (Македонска Каменица), генерација на…

ВО НЕДЕЛА 17. ИЗДАНИЕ НА „ДРАГАНИЦА КУП“

ВО НЕДЕЛА 17. ИЗДАНИЕ НА „ДРАГАНИЦА КУП“

Во Недела со почеток во 09:30 часот, на стадионот „Никола Мантов“ во Кочани ќе бидеме сведоци на 17-тото издание на Меморијалниот Фудбалски Турнир „Драганица Куп“. Според информациите на годинешниот турнир освен домаќинот, воедно и организатор „Осогово“ ќе настапат и екипите на „Слога 1934“ (Виница) и „Каменица Саса“ (Македонска Каменица) со генерација на играчи 2006/2007 година….

„ДРАГАНИЦА КУП“ ПО ЧЕТВРТИ ПАТ ВО ВИТРИНИТЕ НА „ОСОГОВО“

„ДРАГАНИЦА КУП“ ПО ЧЕТВРТИ ПАТ ВО ВИТРИНИТЕ НА „ОСОГОВО“

По студено време проследено со ситен дожд денес во кочани на стадионот „Никола Мантов“ се одржа 16-тото издание на традиционалниот меморијален турнир „Драганица Куп“ организиран во чест на кочанската фудбалска легенда Драган Михајлов – Драханица. На  учесниците на турнирот им се обрати Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов кој воедно турнирот го прогласи за отворен….

ВО НЕДЕЛА „ДРАГАНИЦА КУП“ ПО ШЕСНАЕСЕТТИ ПАТ

ВО НЕДЕЛА „ДРАГАНИЦА КУП“ ПО ШЕСНАЕСЕТТИ ПАТ

Традицијата нема да запре, напротив таа и годинава ќе продолжи. Во недела со почеток во 1):00 часот започнуваат натпреварите од 16-тото издание на традиционалниот Меморијален фудбалски турнир „Драганица куп“ кој се одржува во чест на некогашната фидбалска легенда на кочанскиот фудбал Драган Михајлов – Драганица. Годинава на турнирот ќе земат учество играчи од четири клубови…