Ознака: епидемија

ВО  КОЧАНИ  ПРВ  СЛУЧАЈ  НА  ЛИЦЕ  ЗАБОЛЕНО  ОД  ОМИКРОН  СОЈОТ

ВО КОЧАНИ ПРВ СЛУЧАЈ НА ЛИЦЕ ЗАБОЛЕНО ОД ОМИКРОН СОЈОТ

Од новите девет откриени случаи на заболени лица од Омикрон сојот едно е од Кочани. Од Министерството за здравство информираат дека во лабораторијата на ИЈЗ секвенционирани се 24 примероци на пациенти од Кочани, Велес, Скопје, Богданци и Гевгелија а само кај девет од нив е констатиран Омикрон сој.