ВО КОЧАНИ ПРВ СЛУЧАЈ НА ЛИЦЕ ЗАБОЛЕНО ОД ОМИКРОН СОЈОТ

јануари 4, 2022
0 минути

Од новите девет откриени случаи на заболени лица од Омикрон сојот едно е од Кочани.

Од Министерството за здравство информираат дека во лабораторијата на ИЈЗ секвенционирани се 24 примероци на пациенти од Кочани, Велес, Скопје, Богданци и Гевгелија а само кај девет од нив е констатиран Омикрон сој.