Tag: градоначалник

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2022 ГОДИНА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2022 ГОДИНА

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во саботата го посети првото новороденче во Кочани во 2022 година и неговата мајка Ивана Тасева. Мајката Ивана на свет го донесе своето второ дете, ќерката Софија на Акушерското одделение при Општата болница со проширена дејност – Кочани. „Породувањето помина во најдобар ред и се чувствувам добро. Сакам да…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ЉУПЧО ПАПАЗОВ УТРИНАВА ГИ ПОСЕТИ ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ЉУПЧО ПАПАЗОВ УТРИНАВА ГИ ПОСЕТИ ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов на првиот ден од 2022 година ги посети дежурните екипи на Полициската станица – Кочани и Територијалната противпожарна единица – Кочани и се информираше за работата на службите во текот на новогодишната ноќ. Од Полициската станица во Кочани информираат дека новогодишната ноќ поминала без нивни посериозни интервенции и во…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ОБРАЌАЊЕ ПРЕД СОВЕТОТ, БУЏЕТОТ ЗА 2022 ГОДИНА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ РАЗВОЈ НА КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ОБРАЌАЊЕ ПРЕД СОВЕТОТ, БУЏЕТОТ ЗА 2022 ГОДИНА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ РАЗВОЈ НА КОЧАНИ

На петтата, последна седница на Советот на Општина Кочани за оваа календарска година, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов даде осврт за работењето во краткиот период откако ја извршува највисоката локална функција. Поздравувајќи ја конструктувноста во донесувањето на Буџетот на Општина Кочани за 2022, Папазов истакна дека и во наредната година капиталните расходи ќе доминираат…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов во пресрет на Новогодишните празници оствари средба со претставници на Здружението на пензионери од Кочани. На средбата се разговараше за досегашната соработка на релација Здружение на пензионери со Општина Кочани а беа изнесени и нови идеи за понатамошна соработка. Главен акцент беше ставен и на изградбата на Старечкиот дом….

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРЕСОТ НА ОО СДСМ – КОЧАНИ

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРЕСОТ НА ОО СДСМ – КОЧАНИ

Почитувани, Трите капитални проекти кои се во тек на градежни работни активности, а еден во финиширана фаза, се изведуваат во интерес на граѓаните на Општина Кочани. Како инвеститор на потисниот цевковод во с. Грдовци се јавува ТАВ од чии средства се извршува овој значаен проект, додека финансирањето на проектот на реконтруираната улица „Роза Петрова“ е…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОСТВАРИ ПРВАТА ПРИЕМНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОСТВАРИ ПРВАТА ПРИЕМНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ

Денеска во просториите на општинската зграда, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ја оствари првата приемна средба со граѓаните на Општина Кочани. Беа опфатени и дискутирани теми, проблематики и прашања во однос на инфраструктурата, комуналните работи, социјалната сфера и останати. Ваквите приемни средби ќе се применуваат редовно и во иднина, односно секој вторник од 12…

ОДБЕЛЕЖАН 3-ТИ ДЕКЕМВРИ, ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ОДБЕЛЕЖАН 3-ТИ ДЕКЕМВРИ, ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Денес по повод 3-ти декември, Ден на лицата со попреченост, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во придружба со претставници од Центарот за социјални работи ги посети лицата со попреченост при развојот кои престојуваат во Дневниот центар и специјалната паралелка во ОУ „Малина Попиванова“ во Кочани. Дневниот центар функционира за лица со умерена и тешка…

ПАПАЗОВ: ПОЗИТИВЕН СУМ НА КОВИД-19, ОЧЕКУВАМ БРЗА НОРМАЛИЗАЦИЈА И УСПЕШНО НАДМИНУВАЊЕ НА ОВАА НЕПРИЈАТНА СОСТОЈБА

ПАПАЗОВ: ПОЗИТИВЕН СУМ НА КОВИД-19, ОЧЕКУВАМ БРЗА НОРМАЛИЗАЦИЈА И УСПЕШНО НАДМИНУВАЊЕ НА ОВАА НЕПРИЈАТНА СОСТОЈБА

Она што уште во вчерашниот ден се знаеше денес го потврди и самиот Љупчо Папазов градоначалникот на Општина Кочани. Тој на својот ФБ профил објави: „По неодамна добиениот резултат од ЦЈЗ-Кочани за денешното мое тестирање на Ковид-19, ја споделувам официјалната информација дека истиот е позитивен. Здравствена состојба ми е стабилна, без значителни симптоми. Очекувам брза…

ИЗВРШЕНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК

ИЗВРШЕНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК

Во присуство на медиумите од општината, денес по свеченото врачување на Уверенијата за новиот мандат на градоначалник и членовите на Советот на Општина Кочани беше извршено и примопредавањето на функцијата Градоначалник. Досегашниот градоначалник на Општина Кочани Николчо Илијев најпрвин му посака добредојде на Љупчо Папазов новиот Градоначалник на Општина Кочани, му го честиташе мандатот посакавувајќи…

НА ЗАМИНУВАЊЕ ОД ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК, НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ ОСТАВА ФИНАНСИСКИ СТАБИЛНА ОПШТИНА И ЗАПОЧНАТИ ДВАЕСЕТИНА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

НА ЗАМИНУВАЊЕ ОД ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК, НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ ОСТАВА ФИНАНСИСКИ СТАБИЛНА ОПШТИНА И ЗАПОЧНАТИ ДВАЕСЕТИНА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

По соопштувањето на официјалните резултати за Локалните избори 2021 година спроведени во Кочани, претстои примопредавањето на највисоката извршна локална функција на новоизбраниот градоначалник на Кочани. Во функција на транспарентното и отчетно работење е информирањето на граѓаните за финансиската состојба на Општина Кочани и за тековните и претстојните проекти во кои се вложени буџетски средства. Состојбата…

 • 1
 • 2