Ознака: изложба

НАЈАВА –  ИЗЛОЖБА НА ОРХАН ЌАМИЛОВ И ВИКТОРИЈА МИТЕВА

НАЈАВА – ИЗЛОЖБА НА ОРХАН ЌАМИЛОВ И ВИКТОРИЈА МИТЕВА

На 07.12.2022 година во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани во Салон Фоаје 2 на катот со почеток во 19:00 часот ќе биде отворена излобата „Метармофози“ од Орхан Ќамилов и Викторија Митева. Убава можност за љубителите на уметноста да да присуствуваат на уште една изложба чии автори се наши сограѓани.

“МЕТАМОРФОЗИ” – ИЗЛОЖБА НА ОРХАН ЌАМИЛОВ И ВИКТОРИЈА МИТЕВА

На 07.12.2022 година во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани во Салон Фоаје 2 на катот со почеток во 19:00 часот ќе биде отворена излобата „Метармофози“ од Орхан ќамилов и Викторија Митева. Метаморофзата е насекадеоколунас.Суштината е дајапронајдемевистинатавосебе- онааимитација и мимикријакојајадоживувамепрекуприродата, следејќија, анализирајќија, понекогашимитирајќија- таа создаваслоевинаметаморфознатакорупкавокојание,внатрешно, одистатаприроднамимикријa,серазвиваме. „Визуелна метаморфоза” е термин што го користиме за да…

ИЗЛОЖБА „ТОА СУМ САМО ЈАС“

ИЗЛОЖБА „ТОА СУМ САМО ЈАС“

На 24.11.2022 година (Четврток) со почеток во 18:00 часот во НУ ЦК „Бели Мугри“ – Кочани во Салон „Фоаје 2“ ќе бидат поставени дела од самостојната изложба на Томислав Димитровски – Томас, насловена „Тоа сум само јас“. Томислав Димитровски ( Томас ) е роден на 08.121974 година во Штип. Има завршено средно текстилно образование смер…

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА – МЕЃУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЃУРИШТЕ 2022“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА – МЕЃУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЃУРИШТЕ 2022“

Во Салон „Фоаје 1“ при НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани денес беше отворена изложбата од 16-тата меѓународна ликовна колонија „Ѓуриште 2022“ 27 дела изработени во акрил на платно се поставени на изложбата која љубителите на уметноста ќе можат да ја посетат во следните две седмици. Годинешната Меѓународна ликовна колонија „Ѓуриште“ 2022 се одржа од…

ОТВОРЕНА САМОСТОЈНА ИЗЛОЖБА НА МАРИЈА МИЦОВА ГАЦОВА „ДАТА БАЗА“

ОТВОРЕНА САМОСТОЈНА ИЗЛОЖБА НА МАРИЈА МИЦОВА ГАЦОВА „ДАТА БАЗА“

Во присуство на љубители на уметноста, роднини и пријатели синоќа во Салон „Фоаје 2“ во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани беше отворена самостојната изложба на уметничката Марија Мицова Гацова од Кочани насловена како „Дата база“ која воедно е резултат на нејзините постдипломски студии на „Факултетот за ликовна уметност“ под менторство на професор Станко Павлески….

ВО ВТОРНИК, САМОСТОЈНА ИЗЛОЖБА „ДАТА БАЗА“ ОД АВТОРОТ МАРИЈА МИЦОВА ГАЦОВА

ВО ВТОРНИК, САМОСТОЈНА ИЗЛОЖБА „ДАТА БАЗА“ ОД АВТОРОТ МАРИЈА МИЦОВА ГАЦОВА

Во Националната установа- Центар за култура “Бели мугри”- Кочани  на 08.11.2022 г. во 19.00 часот во „Салон фоаје 2“, ќе биде отворена изложбата на Марија Мицова Гацова насловена „Дата база“, резлутат на нејзините постдипломски студии на Факултетот  за ликовни уметности под менторство на проф. Станко Павлески. Овој проект е избран за национален интерес во културата…

ВО ПЕТОК ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБА „ЛЕСНОВСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА 2022“

ВО ПЕТОК ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБА „ЛЕСНОВСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА 2022“

Во петок (07.10.2022 година) во НУ ЦК „Бели мугри“ во Кочани, во салон „Фоаје 1“  со почеток во 12:30 часот ќе биде отворена изложбата „Лесновска ликовна колонија 2022“. Комплетната организација на изложбата е на Домот на културата од Пробиштип а истата е дел од проектот „Преземање изложби 2022“ и е дел од годинешната програма на…

ВО ПЕТОК, САМОСТОЈНА ИЗЛОЖБА НА НАДА ЅМБОВА ДОНЕВА „ВЕРА, НАДЕЖ, ЉУБОВ“

ВО ПЕТОК, САМОСТОЈНА ИЗЛОЖБА НА НАДА ЅМБОВА ДОНЕВА „ВЕРА, НАДЕЖ, ЉУБОВ“

На 30 септември (петок) ќе се одржи втората самостојна изложба на ликовниот уметник Нада Ѕмбова Донева –  „Вера, Надеж, Љубов“. Изложбата ќе се одржи во НУЦК „Бели Мугри“ во Кочани со почеток во 19:30 часот, фоаје 2. Изложбата е дел од годишната на програма на НУЦК „Бели мугри“ финансирана од Министретсвото за култура. Делата се…

ВО НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ ИЗЛОЖБА ОД ХУМАНИТАРЕН КАРАКТЕР

ВО НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ ИЗЛОЖБА ОД ХУМАНИТАРЕН КАРАКТЕР

Почитувани, Националната установа- Центар за култура” Бели мугри” – Кочани, Ве известува дека утре – 21.09.2022 година во 19.00 часот, на западната тераса при НУЦК “Бели мугри” – Кочани ќе се одржи изложба од хуманитарен карактер посветена на БЛАГОЈА АПОСТОЛОВСКИ БАКИ! Центарот за култура”Бели мугри” – Кочани, како поддржувачи на овој настан, Ве поканува да…

НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – ВО ПЕТОК, ИЗЛОЖБА „ОВАЛЕН ИМАЖ“

НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – ВО ПЕТОК, ИЗЛОЖБА „ОВАЛЕН ИМАЖ“

Во Петок во Салон – Фоаје 2 во Националната установа – Центар за култура “Бели мугри” – Кочани  со почеток во 18:00 часот ќе биде постабена самостојна изложба на Хајруш Фазлиу насловена „ОВАЛЕН  ИМАЖ”. Проектот е дел од годишната програма на установата и е под целосно покровителство на Министерството за култура н РСМ НУ ЦК…

 • 1
 • 2