Ознака: известување

КОЧАНИ – ОПШТИНА ОД СРЕДНО НИВО СПОРЕД АНТИКОРУПЦИСКИТЕ ПЕРФОРМАНСКИ ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

КОЧАНИ – ОПШТИНА ОД СРЕДНО НИВО СПОРЕД АНТИКОРУПЦИСКИТЕ ПЕРФОРМАНСКИ ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

На ранг-листата на остварувањето на антикорупциските перформанси во јавните набавки на единиците на локалната самоуправа, што по истражувањето и анализата ја објави Центарот за граѓански комуникации од Скопје,  Општина Кочани со 58 % се најде во групата општини на средно односно жолто ниво. „Сметам  дека треба да бидеме задоволни од позицијата на Општина Кочани во…

„СТОПАНСКА БАНКА“ ПОВИКУВА НА ВНИМАНИЕ ЗА ИСПРАТЕНИ СМС И E-MEIL ПОРАКИ ОД ЛАЖНА ВЕБ СТРАНИЦА

„СТОПАНСКА БАНКА“ ПОВИКУВА НА ВНИМАНИЕ ЗА ИСПРАТЕНИ СМС И E-MEIL ПОРАКИ ОД ЛАЖНА ВЕБ СТРАНИЦА

Деновиве повеќе корисници на телефонските услуги добија порака од „Стпанска банка“ на претпазливост и внимателност при добивањето на т,н. Лажни пораки за внесување на лични податоци. Во пораката се вели: „Овие денови актуелна е измамничка кампања, под закрилата на лажна веб страница која испраќа СМС и e-mail пораки поврзани со наводна “погрешна адреса” и “вратена…

ОПШТИНА КОЧАНИ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

ОПШТИНА КОЧАНИ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

Општина Кочани ги известува граѓаните дека во вторник, 6 јуни 2023 година, во периодот од 8 до 11 часот ќе се уредува дрворедот на улицата „Димитар Влахов“ на потегот од зградата на Катастарот до влезот во Трговскиот центар. Поради кастрењето на дрвјата потребно е паркираните возила да бидат отстранети од тротоарот. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО …

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ – ЗАМЕНА НА СЛИВНИ РЕШЕТКИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ – ЗАМЕНА НА СЛИВНИ РЕШЕТКИ

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека во тек се градежните активности, односно замената на старите сливни решетки на атмосферска канализација на улица „Страшо Ербапче“ на местото каде што се вкрстува со улицата „Роза Петрова“. Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација, затоа замолуваме за намалена…

МИРНА НОВОГОДИШНА НОЌ ВО КОЧАНИ

МИРНА НОВОГОДИШНА НОЌ ВО КОЧАНИ

Новата 2023 година кочанчани ја дочекаа во Градскиот парк со организиран новогодишен дочек, добра забава и музика со музички групи и новогодишен огномет. На првиот ден од 2023 година, дежурните екипи од Територијалната противпожарна единица и Полициската станица во Кочани информираа дека на преминот од 2022 во 2023 година, Кочани имаше мирна новогодишна ноќ и…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА КРЕИРАЊЕ НА ПРОГРАМИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2023 ГОДИНА

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА КРЕИРАЊЕ НА ПРОГРАМИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2023 ГОДИНА

Општина Кочани објави јавен повик за прибирање предлози од граѓаните, урбаните, месните заедници, здруженијата на граѓани и институциите, со предлог-идеи и проекти да се вклучат во креирање на програмите на Општина Кочани за 2023 година. Според повикот, ќе бидат поддржани проекти од култура, образование, граѓански сектор, социјална заштита, спорт, млади, меѓународна соработка, комунални работи, локален…

ИНСТАЛИРАЊЕ НА МРЕЖА ЗА РАНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА МОНИТОРИНГ НА ЗРАЧЕЊЕ

ИНСТАЛИРАЊЕ НА МРЕЖА ЗА РАНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА МОНИТОРИНГ НА ЗРАЧЕЊЕ

Европската Унија претставувана од Европската Комисија распиша тендер за набавка и инсталирање на мрежа за рано предупредување за мониторинг на радијација (EWRMN), чија локација на проектот е Белгија. Со задоволство сакам да истакнам дека во рамките на овој проект, Институтот за јавно здравје на Република Северна Македонија заедно со Центар за јавно здравје Кочани ќе…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.08.2022 ГОДИНА (ВТОРНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.08.2022 ГОДИНА (ВТОРНИК)

За Вторник (30.08.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 08:30 – 13:00 часот ќе имаат: улиците: „11-ти Октомври“, „1-ви Мај“ – горниот дел кај Текешински лозја, и „Бел камен“.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАВРШНО АСФАЛТИРАЊЕ ОД ПОДЛОШКА КРСТОСНИЦА ДО НАДВОЗНИК КАЈ „ПРИМА“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАВРШНО АСФАЛТИРАЊЕ ОД ПОДЛОШКА КРСТОСНИЦА ДО НАДВОЗНИК КАЈ „ПРИМА“

Ве известуваме дека во периодот од 19.08.2022 до 21.08.2022 година ќе се изведува завршно асфалтирање на потег од Подлошка крстосница до надвозник „Прима“ на регионалниот пат Штип- Кочани. Согласно времената измена на режим на сообраќај при затварање на оваа делница од државен пат А3, сообраќајот привремено ќе се одвива по новоизградената девијација, по раскрсницата кај…

ОД ЧЕТВРТОК ДО НЕДЕЛА ПОРТОКАЛОВА ФАЗА ВО ЦЕЛАТА ДРЖАВА: НАЈРАНЛИВИТЕ ГРУПИ ГРАЃАНИ ДА БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ОД РАБОТНИ ОБВРСКИ, ПРЕПОРАЧУВА МЗ

ОД ЧЕТВРТОК ДО НЕДЕЛА ПОРТОКАЛОВА ФАЗА ВО ЦЕЛАТА ДРЖАВА: НАЈРАНЛИВИТЕ ГРУПИ ГРАЃАНИ ДА БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ОД РАБОТНИ ОБВРСКИ, ПРЕПОРАЧУВА МЗ

Согласно добиените информации од метео-алармот на Управата за хидрометеоролошки работи, во следните четири дена – од четврток до недела (21-24.07.2022), територијата на целата држава ќе биде зафатена со високи температури од портокалова фаза и во овој период ќе важат препораките за намалување на ризиците од високи температури, согласно Акцискиот план на Министерство за здравство за…