Ознака: јавен повик

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПРОГРАМИТЕ ЗА КУЛТУРА, СПОРТ И СОЦИЈАЛНА, ДЕТСКА И ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПРОГРАМИТЕ ЗА КУЛТУРА, СПОРТ И СОЦИЈАЛНА, ДЕТСКА И ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

Во тек е јавниот повик за поднесување предлог-проекти за програмите за спорт,  култура и за социјална, здравствена и детска заштита, за 2024 година. Предлог-проектите треба да имаат јасно определени цели, содржина и дефинирани финансиски средства, а може да се поднесат во каква било форма најдоцна до 27 ноември 2023 година во Едношалтерската канцеларија на Општина…

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПРАЗНИЧНО ДЕФИЛЕ ЗА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ 2023“

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПРАЗНИЧНО ДЕФИЛЕ ЗА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ 2023“

По повод одржувањето на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз 2023“ од 29 септември до 01 октомври, оваа година како дел од богатата програмска содржина ќе се организира и Празнично дефиле. За таа цел, Општина Кочани упатува ПОВИК до сите јавни институции, приватни фирми, здруженија на граѓани и сите останати заинтересирани да земат учество во дефилето…

ОПШТИНА КОЧАНИ – ПОВИК ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНИ ТАКСИ

ОПШТИНА КОЧАНИ – ПОВИК ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНИ ТАКСИ

Се повикуваат правните и физичките лица – даночни обврзници, да си ги платат заостанатите, а доспеани даночни обврски по основ на данок на имот и комунални такси. За неплатени обврски за комунална такса до 2022 година, Општина Кочани има законска обврска да ги блокира сметките. Поради неподмирен даночен долг, обврзниците ќе бидат изложени на трошоци…

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКАТА ПРОГРАМА „ЗА ПОДОБАР ВИДИК“

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКАТА ПРОГРАМА „ЗА ПОДОБАР ВИДИК“

Општина Кочани по повод Денот на лицата со попреченост 3. декември, ќе одржи културно-уметничка програма под мотото „За подобар видик“. Во истата ќе земат учество училиштата и градинките, а ќе биде збогатена со продажни штандови во Градскиот Парк во Кочани на ден 2 декември (петок) 2022 година, со почеток од 10 часот. Целта на настанот…

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПРИОРИТЕТИ НА ПРОЕКТИТЕ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПРИОРИТЕТИ НА ПРОЕКТИТЕ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

Во рамките на проектот ReLOaD2 што го реализира Општина Кочани со Програмата за локална демократија – УНДП, на 25.10.2022 година (вторник), со почеток во 11,00 часот, во салата на Советот на Општина Кочани (венчална сала) ќе биде одржана Дебата со граѓанските организации од Oпштина Кочани за Приоритети на проектите, со цел успешна соработка и имплементирање…

ЈАВЕН ПОВИК – ПРЕДЛОЗИ ЗА НАГРАДИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ЈАВЕН ПОВИК – ПРЕДЛОЗИ ЗА НАГРАДИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Се известуваат граѓаните дека Општина Кочани доделува Награда на Општина Кочани за значајни остварувања на општината. Оваа награда се доделува на поединци, група творци, екипи установи, трговски друштва и здруженија на граѓани. Општина Кочани доделува и Награда на Општина Кочани за животно дело, којашто се доделува во случаи на исклучителни резултати и постигнувања во областа…

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО РАБОТИЛНИЦАТА „ЛЕТА, ЛЕТА ЛОКУБИЈА“

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО РАБОТИЛНИЦАТА „ЛЕТА, ЛЕТА ЛОКУБИЈА“

Во рамките на долгогодишниот уметнички проект „Татковина – Споменик на слободата“ на визуелната уметница Елена Чемерска, кој има за цел физички и значенски да се ревитализира Споменикот на слободата во Кочани и да се реактивира неговиот еманципаторски потенцијал за локалната заедница, се објавува отворен повик за учество во работилницата „Лета, лета Локубија”. Во рамките на…

ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА АНГАЖИРАЊЕ ВО ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА

ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА АНГАЖИРАЊЕ ВО ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА

Општина Кочани ги објави јавните повици за вработувања во два проекта од програмата Општинско корисна работа, поддржани од UNDP и SDC. Во проектот „Заедно“, за работно ангажирање со скратено работно време од три месеци  заради стекнување вештини и постепено вклучување на пазарот на труд, се бараат шестмина негуватели на лица со попреченост. Право на учество имаат лица со попреченост,…

ПОВИК ДО СИТЕ МЛАДИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

ПОВИК ДО СИТЕ МЛАДИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија започна со имплементација на проектот „Гаранција за млади“во рамки на кој им се овозможува на младите лица од 18 до 29-годишна возраст, кои не се вработени, ниту се вклучени во образование или обука (NEET), да добијат соодветна понуда за работа, да го продолжат своето образование или да бидат…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК ОД ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ОД RELOAD 2 ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК ОД ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ОД RELOAD 2 ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Со цел да се обезбеди транспарентен и отворен процес на селекција на предлог-проектите од граѓанските организации за доделување грант во рамките на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 – ReLOaD2 проектот, Општина Кочани во соработка со УНДП објави јавен повик за изразување интерес за учество на претставник од граѓанските организации како набљудувач во Комисијата…

 • 1
 • 2