Ознака: комарци

ИЗВРШЕН ВТОРИОТ ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

ИЗВРШЕН ВТОРИОТ ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

Утрово, стручна екипа на  Центарот за јавно здравје – Скопје ја спроведе втората  фаза од превентивното, од земја, дезинсекционо третирање за заштита од комарци. Со дезинсекцијата се опфатени 300 хектари, локации на подрачјето на градот Кочани и селата: Тркање, Мојанци, Горни и Долни Подлог, Грдовци, Прибачево и Оризари. Третирањето се изведе со воднорастворлив широкоспектарен инсектицид …

ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

На 11 јули 2023 година ќе се спроведе превентивна терестичка дезинсекција на подрачјето на Општина Кочани. Во вторник, во раните утрински  часови стручна екипа на  Центарот за јавно здравје – Скопје ќе ја спроведе втората  фаза од превентивното  земјено дезинсекционо третирање  за заштита од комарци. Во втората  фаза  од дезинсекција ќе бидат опфатени 300 хектари…

ИЗВРШЕНО ПРВОТО АВИОНСКО ТРЕТИРАЊЕ НА КОМАРЦИ ВО КОЧАНИ

ИЗВРШЕНО ПРВОТО АВИОНСКО ТРЕТИРАЊЕ НА КОМАРЦИ ВО КОЧАНИ

Денеска, во раните утрински часови беше спроведено првото авионско третирање против комарци во Кочани. Авиотретирањето го извршија стручни екипи на Друштвото за авиоуслуги „Бониер“ од Куманово, користејќи еколошко средство за уништување комарци – широкопојасен инсектицид за третирање на комарците, одобрен од Бирото за лекови. Со денешното авиотретирање беа опфатени површините во градското подрачје на Кочани…

АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО КОЧАНСКО

АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО КОЧАНСКО

Поради неповолните временски услови, најавеното прво авионско третирање на комарци во Кочани е презакажано за в четврток, 22 јуни во раните утрински часови. Авиотретирањето против комарци ќе го извршат стручни екипи на Друштвото за авиоуслуги „Бониер“ од Куманово. Ќе се прска со еколошко средство за  уништување  комарци – широкопојасен инсектицид за третирање на комарците, одобрен  од …

АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

В среда, 14 јуни, од 5 до 8 часот  наутро, стручни екипи на Друштвото за авиоуслуги „Бониер“ од Куманово ќе ја спроведат првата фаза од  авиотретирањето  против комарци. Авиотретирањето против комарци ќе се врши со еколошко средство за  уништување  комарци – широкопојасен инсектицид за третирање на комарците, одобрен  од  Бирото за  лекови. Со авиотретирањето  ќе …

СПРОВЕДЕНА ПРВАТА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНОТО ТЕРЕСТИЧКО И ЛАРВИЦИДНО ТРЕТИРАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

СПРОВЕДЕНА ПРВАТА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНОТО ТЕРЕСТИЧКО И ЛАРВИЦИДНО ТРЕТИРАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

Денеска, во раните утрински часови стручна екипа на Центарот за јавно здравје – Скопје ја спроведе првата фаза од превентивното терестичко (земјено) дезинсекционо третирање за заштита од комарци и првата фаза од ларвицидното третирање. Во првата фаза од дезинсекција беа опфатени 300 хектари на локации на подрачјето на град Кочани и селата: Тркање, Мојанци, Горни…

ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

В среда, на 31 мај 2023 година во Кочани, во раните утрински  часови стручна екипа на  Центарот за јавно здравје – Скопје ќе ја спроведе првата фаза од превентивното терестичко (земјено) дезинсекционо третирање за заштита од комарци. Истиот ден ќе се спроведе и ларвицидно третирање. Во првата фаза од дезинсекција ќе бидат опфатени 300 хектари…

СПРОВЕДЕНА ВТОРАТА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНОТО ТЕРЕСТИЧКО И АВИО ТРЕТИРАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

СПРОВЕДЕНА ВТОРАТА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНОТО ТЕРЕСТИЧКО И АВИО ТРЕТИРАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

Во текот на синоќешните и денешните рани утрински часови беа спроведени двете превентивни прскања и третирања за заштита од комарци. Синоќа, 18.07.2022 година во вечерните часови стручна екипа на Лиса Ком МС Дооел Кавадарци ја спроведе втората фаза од превентивното терестичко прскање третирање за заштита од комарци. Беа опфатени селата Тркање, Мојанци, Горни и Долни…

НА 18 И 19 ЈУЛИ – ТРЕТМАН ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ ВО КОЧАНСКО

НА 18 И 19 ЈУЛИ – ТРЕТМАН ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ ВО КОЧАНСКО

Се известуваат граѓаните и институциите дека во понеделник, 18.07.2022 година во вечерните часови стручна екипа на Лиса Ком МС Дооел Кавадарци ќе ја спроведе втората фаза од превентивното терестичко прскање третирање за заштита од комарци. Ќе бидат опфатени селата Тркање, Мојанци, Горни и Долни Подлог, Грдовци, Прибачево и Оризари. Во вторник, 19.07.2022 година во раните…

СПРОВЕДЕН СИНОЌЕШНИОТ ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

СПРОВЕДЕН СИНОЌЕШНИОТ ТРЕТМАН ОД ЗЕМЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ

Синоќа, 27 јуни 2022 година беше спроведена превентивната терестичка дезинсекција на подрачјето на Општина Кочани. Од 19 ч. до 1 часот по полноќ се изврши прскање против комарци од земја на површина од 300 хектари на подрачјето во градот Кочани и во селата: Тркање, Мојанци, Горни и Долни Подлог, Грдовци, Прибачево и Оризари. Третманот против комарци…

 • 1
 • 2