Ознака: население

БРОЈОТ НА ЖИТЕЛИТЕ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ СЕ НАМАЛИЛ ЗА 17%, ВО ВИНИЦА ЗА НАД 27%, ЗРНОВЦИ Е НАЈМАЛА ОПШТИНА ВО ДРЖАВАТА

БРОЈОТ НА ЖИТЕЛИТЕ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ СЕ НАМАЛИЛ ЗА 17%, ВО ВИНИЦА ЗА НАД 27%, ЗРНОВЦИ Е НАЈМАЛА ОПШТИНА ВО ДРЖАВАТА

Сериозно намалување на бројот на жителите во сите општини во Источниот плански регион покажуваат податоците од пописот на населението, домаќинствата и становитте што се спроведе минатата година. Во општина Кочани живеат околу 6.500 жители помалку во споредба со 2002 година, што е намалување за 17%. Во општина Виница падот е уште поголем во споредба со…