Ознака: ооу никола карев

ОДРЖАН СПОРТСКО-МУЗИЧКИ НАСТАН ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

ОДРЖАН СПОРТСКО-МУЗИЧКИ НАСТАН ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

Фудбалскиот репрезентативец Јован Манев – гостин на ОУ „Никола Карев“ – Кочани Во пресрет на новогодишните празници, ОУ „Никола Карев“ во Кочани организираше спортско-музички настан на кој гостуваше поранешниот ученик, сегашен фудбалски репрезентативец Јован Манев. Присуството на фудбалерот Манев предизвика голем интерес во јавноста, која ја наполни Спортската сала „Никола Карев“, па учениците и публиката…

ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ ОДРЖАН НОВОГОДИШНИОТ БАЗАР

ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ ОДРЖАН НОВОГОДИШНИОТ БАЗАР

Учениците и вработените во ООУ „Никола Карев“ во Кочани и годинава останаа верни на традицијата. Во текот на вчерашниот ден  (Четврток) во попладневните часови во просториите на ООУ “Никола Карев” се одржа традиционалниот „Новогодишен базар“ на кој зедоа  учество зедоа сите ученици од централното училиште. Во прекрасен предновогодишен амбиент, со прекрасни изработки на новогодишна тема,…

ПРОДОЛЖУВА ОПРЕМУВАЊЕТО ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ СО ОБРАЗОВНИ ПОТЕШКОТИИ

ПРОДОЛЖУВА ОПРЕМУВАЊЕТО ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ СО ОБРАЗОВНИ ПОТЕШКОТИИ

Ова е голема чекор за нашето училиште, затоа што ние како стручен тим добивме инструмент и алатки со кои ќе можеме да ги работиме индивидуалните третмани со учениците со образовни потешкотии. Ресурсната соба е опремена со различни реквизити моторни сензорни дидактички и асистивни кои нудат стимулација на сите сетила и со нивно користење ќе ја…

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, Со огромно задоволство сакме да ве информираме дека нашето училиште огранизираше голем настан во училишната спортска сала под мотото:,,Различноста е наша сила”. Нашите ученици од училишниот спортски клуб,,Берни Спорт” заедно со дечињата со потешкотии во развојот кои секоја Сабота учествуваат во нашиот самостоен проект,,Час по физичка активност” имаа полигони и препреки кои ги совладуваа…

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“: ДОДЕЛЕНИ БЕСПЛАТНИ УЧИЛИШНИ УНИФОРМИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“: ДОДЕЛЕНИ БЕСПЛАТНИ УЧИЛИШНИ УНИФОРМИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Денеска на нашите ученици од прво одделение им доделивме бесплатни училишни унифурми кои ни ги донираше општествено одговорната компанија Аnthura Mk на која сме им многу благодарни за оваа донација и што сегогаш ни помагаат кога и да ни било потребно.Благодарност и до конфекцијата Пеко-Текс која за дечињата кои примаат социјална помош бесплатно ги донираше…

ОД ПОНЕДЕЛНИК ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗАПОЧНУВА СО РАБОТА И ВТОРАТА ПАРАЛЕЛКА НА ПРОДОЛЖЕН ПРЕСТОЈ

ОД ПОНЕДЕЛНИК ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗАПОЧНУВА СО РАБОТА И ВТОРАТА ПАРАЛЕЛКА НА ПРОДОЛЖЕН ПРЕСТОЈ

Денес големо задоволство ни представува да Ве информираме дека од понеделник започнува со работа и втората паралелка на продолжен престој во нашето училиште,паралелка која одредивме да биде само за дечињата од прво одделение и според тие стандарди ја опремивме со нов инветар и едукативни и друштвени игри,телевизор,шкафчиња за дечињата и сл. Целта е да им…

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС

Почитувани родители, драги првачиња, ученици и граѓани на општина Кочани. Во оваа прилика како училиште сакаме да ви се заблагодариме пред се на довербата која ни ја пруживте ние како училиште бидеме оние кои ќе се грижиме, изучуваме и заеднички се радуваме на сите успеси кои се постигнати и допрва ќе се постигнуваат со сегашните…

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ЦЕЛОСНО ОБНОВЕН ДЕТСКИОТ ПАРК ВО ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ЦЕЛОСНО ОБНОВЕН ДЕТСКИОТ ПАРК ВО ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

Почитувани, со големо задоволство ве известуваме дека детскиот парк во нашето подрачно училиште во с. Тркање е санирано и целосно обновено. Поставен е сепариран песок за нова подлога, сите оштетени лулашки се обновени, клупите се во целост репарирани, поставена е заштитна ограда за зголемена безбедност на самиот детски парк, односно од едно руинирано место до…

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ПОКАНА НА ПРЕТСТАВА

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ПОКАНА НА ПРЕТСТАВА

Почитувани граѓани на Општина Кочани ве покануваме на представа која ќе се одржи на 26.05.2023год. (петок) во НУЦК ,,Бели Мугри” – Кочани во 16:30 часот која ја организира ООУ ,,Никола Карев” – Кочани подржана од ДАФ под менторство на наставничката Кате Синадинова и нејзините сорботници наставниците Љупка Стојменова Ангелина Катмерова Алексова и Радмила Божиновска со…

КЛИМЕНТ ФИЛИПОВ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

КЛИМЕНТ ФИЛИПОВ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

Климент Филипов ученик во VI/3 одделение во ООУ „Никола Карев“ – Кочани ја освои првата награда на Државниот натпревар по предметот математика што се одржа во неделата во Скопје. „Нашиот ученик Климент Филипов предводен од својот ментор Сашка Ефтимова на Државниот натпревар по математика кој се одржа на 14 мај оваа година во Скопје ја…

 • 1
 • 2