Ознака: оризари

ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА НЕКОЛКУ КАНАЛИЗАЦИСКИ КРАЦИ ВО ОРИЗАРИ

ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА НЕКОЛКУ КАНАЛИЗАЦИСКИ КРАЦИ ВО ОРИЗАРИ

Започна реализацијата на проектот за изградба на делови од фекалната канализациска мрежа во населеното место Оризари. По спроведената постапка за јавна набавка, потпишан е договор со изведувачот „КОП инженеринг“ и во тек е изградбата на делови од канализацијата на улицата „Маршал Тито“ во Оризари. Со проектот е планирано да се градат седум краци од канализацискиот…

УРЕДУВАЊЕ НА РЕКА МАСАЛНИЦА ВО ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕЛ НА ОРИЗАРИ

УРЕДУВАЊЕ НА РЕКА МАСАЛНИЦА ВО ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕЛ НА ОРИЗАРИ

Деновиве се работи на расчистување и уредување на дел од коритото на реката Масалница, во Оризари. Јужно од мостот на Масалница, во централниот дел на Оризари  со механизација се чисти коритото од обраснатата вегетација. Активностите што ги реализира Општина Кочани се совпаѓаат со тековните работи за  продолжување на кејската улица од десната страна по течението…

ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ – ЛАВЕН ПОВИК ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКА САЛА ВО ОРИЗАРИ

ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ – ЛАВЕН ПОВИК ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКА САЛА ВО ОРИЗАРИ

Врз основа на точките I., II, IV и VI од Одлуката за начинот на користење и управување на салите во општинските основни и средни училишта: ОУ „Св.Кирил и Методиј“ -Кочани, ОУ „Никола Карев“- Кочани, ОУ „Крсте П.Мисирков“-Оризари, ОУ „Малина Попиванова“ – Кочани донесена од Советот на Општина Кочани под број 09-819/1 од 06.04.2023 година („Службен…

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ – АКТИВНОСТИ ВО ЦРНА ГОРА

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ – АКТИВНОСТИ ВО ЦРНА ГОРА

Фолклорниот Ансамбл Љупчо Сантов од Оризари од 23-ти до 27-ми учествуваше на III-от Меѓународен детски фолклорен фестивал Коло Без Граница во Тиват, Црна Гора, како и минатата година и оваа година единствени претставници од Македонија. За време на фестивалот ги имаше следните активности: – 24-ти август: дефиле и настап во Порто Монетенегро, слободно време за…

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД ОРИЗАРИ УСПЕШНО И СЕ ПРЕТСТАВИ НА ПУБЛИКАТА ВО СРБИЈА

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД ОРИЗАРИ УСПЕШНО И СЕ ПРЕТСТАВИ НА ПУБЛИКАТА ВО СРБИЈА

Од 28-31 јули Фолклорниот Ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари успешно го презентираше изворниот фолклор од Осоговијата во Србија. На 28 јули ансамблот од Оризари беше дел од XIV-от Меѓународен фолклорен фестивал „Босилеградско Крајиште пее и игра“ во Босилеград, каде што покрај настапите имаше натпреварувачки дел (освоено прво место во категоријата мис и мистер на вечерта…

ВЕТЕРАНИТЕ НА „МЛАДОСТ“ ОД ОРИЗАРИ ГО ОДИГРАА РЕВИЈАЛНИОТ НАТПРЕВАР

ВЕТЕРАНИТЕ НА „МЛАДОСТ“ ОД ОРИЗАРИ ГО ОДИГРАА РЕВИЈАЛНИОТ НАТПРЕВАР

Во пресрет на најголемиот Македонски празник „Илинден“ а и поради доаѓањето на голем број иселеници од Оризари за време на летните годишни одмори, денес на малиот тревнат терен покрај реката Масалница ветераните на Фудбалскиот клуб „Младост“ од Оризари го одиграа традиционалниот ревијален фудбалски натпревар. Иако ветерани, сепак одиграа натпревар полн со пресфрти и многу голови…

ВО САБОТА РЕВИЈАЛЕН НАТПРЕВАР НА ВЕТЕРАНИТЕ НА ФК „МЛАДОСТ“ ОД ОРИЗАРИ

ВО САБОТА РЕВИЈАЛЕН НАТПРЕВАР НА ВЕТЕРАНИТЕ НА ФК „МЛАДОСТ“ ОД ОРИЗАРИ

По повод Илинден и доаѓањето на нашите иселеници од странство, во Сабота со почеток во 18:00 часот на фудбалскиот терен покрај Масалница закажан е традиционалниот ревијален фудбалски натпревар на ветераните на ФК „Младост“ од Оризари. После одигрувањето на натпреварот дружењето ќе продолжи со седенка кај Боки. Учеството за заедничкото дружење изнесува 400,00 денари. Се гледаме….

СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ДВА КРАКА ОД УЛИЦАТА „АСНОМ“ ВО ОРИЗАРИ

СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ДВА КРАКА ОД УЛИЦАТА „АСНОМ“ ВО ОРИЗАРИ

Деновиве се одвиваат градежните работи за реконструкција на два крака од улицата „АСНОМ“ во Оризари. Изведувачот на работите, фирмата „Коле транс инженеринг“ од Штип работи на ископи и тампонирање на двата улични крака, во вкупна должина од 320 м. Според потпишаниот договор, ќе се изврши и корекција на спојот на краците со главната улица „АСНОМ“,…

ПРЕТСТОИ РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈСКИТЕ УЛИЦИ ВО ОРИЗАРИ

ПРЕТСТОИ РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈСКИТЕ УЛИЦИ ВО ОРИЗАРИ

Општина Кочани објави повик за спроведување постапка за јавна набавка за избор на изведувач на работите за реконструкција на дел од улиците „Никола Карев“ и „Кеј на Револуцијата“ во Оризари. Со средства планирани од општинскиот буџет, се очекува наскоро да почнат градежни активности на двете кејски улици во Оризари, во должина од 562 м. Проектот…

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД ОРИЗАРИ ЈА ЗАВРШИ ТУРНЕЈАТА ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД ОРИЗАРИ ЈА ЗАВРШИ ТУРНЕЈАТА ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Од 06-11ти јули Фолклорниот Ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари беше на турнеа во Босна и Херцеговина на покана од долгодишните пријатели од Младинскиот културен центар Босна Арт од Стјепан Поље, Грачаница кои беа организатори на Х-та Интернационална фолклорна смотра. Ансамблот имаше настап и на Фолклорна смотра Добој 2023 која се одржа на тврдината во истоимениот…