Ознака: паркирање

СТАНАРИТЕ ОД ЗГРАДИТЕ СИ ГО БАРААТ СВОЈОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР

СТАНАРИТЕ ОД ЗГРАДИТЕ СИ ГО БАРААТ СВОЈОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР

Станарите од зградата на некогашен Комитет, на Стопанска Банка и другите две згради во овој круг,  апелираат до сите оние кои го узурпираат како што истакнуваат нивниот паркинг простор, да си ги паркираат возилата на други паркинзи а просторот позади нивните згради да им го остават ним на оние кои тоа го плаќаат. „Погледнете ги…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УТВРДУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ТАКСА ЗА ПАРКИРАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УТВРДУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ТАКСА ЗА ПАРКИРАЊЕ

Почитувани Ве известуваме дека со Одлука на Совет на Општина Кочани бр.09-1743/1 од 27.09.2023 година за изменување на Одлуката за утврдување на висината на комуналната такса за користење на просторот за паркирање на подрачјето на Општина Кочани се изврши измена на висината на комуналната такса за користење на просторот за паркирање на временски ограничените паркинг –простори…

ХАВАРИСАНИТЕ И НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА ГО УЗУРПИРААТ ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ

ХАВАРИСАНИТЕ И НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА ГО УЗУРПИРААТ ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ

Меѓу неколкуте проблеми во градот кочанчани мака мачат со изнаоѓање на слободен простор за паркирање на своите возила. Кога пред десет години се воведе наплата за паркирање можеби се направи и најголемата грешка бидејќи и оние простори кои се предодредени за паркирање (Градскиот плоштад) до ден денес не се наплаќа за паркираните возила. И не…

СТАНАРИТЕ РЕАГИРААТ: НИ ГО УЗУРПИРААТ ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ И ОСТАВААТ СМЕТ КАДЕ ЌЕ СТИГНАТ

СТАНАРИТЕ РЕАГИРААТ: НИ ГО УЗУРПИРААТ ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ И ОСТАВААТ СМЕТ КАДЕ ЌЕ СТИГНАТ

Станарите од зградите позади „Комитетот“ и „Стопанска Банка“ реагираат на еден за нив голем проблем што е се поприсутен а се појави откако еден совет донесе одлука да се воведе такса за паркирање но само на одредени места во централното градско подрачје. Е сега оние кои не се заинтересирани да плаќаат по 10 денари од…

БУЛЕВАРОТ ПОЛН СО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА, А ПАРКИНГОТ ПРАЗЕН

БУЛЕВАРОТ ПОЛН СО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА, А ПАРКИНГОТ ПРАЗЕН

Од двете правци на булеварот „Стево Теодосиевски“ по една од лентите е зафатена со паркирани возила а новиот паркинг простор што се направи до заграденото кошаркарско игралиште во дворот на ООУ „Кирил и Методиј“ стои празен. Чудно е што луѓето тешко ги менуваат своите навики. Иако на паркинг просторот не се наплаќа можат да се…

КОГА СЕ САКА, СЕ СЕ МОЖЕ, ЗАВРШЕН УЧИЛИШТНИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

КОГА СЕ САКА, СЕ СЕ МОЖЕ, ЗАВРШЕН УЧИЛИШТНИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Денес го завршивме и училиштниот паркинг простор, проект кој го работевме во повеќе фази. Благодарност за донацијата на гребаниот асфалт на КЈП „Водовод“ – Кочани, потоа на нашите пријатели за работата со ваљакот и средствата за зацврстување на гребаниот асфалт. Сето ова немаше да биде завршено без вредните раце на нашиот технички персонал при ООУ…

МВР – 44 САНКЦИИ ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

МВР – 44 САНКЦИИ ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

Денеска (19.10.2022) во периодот од 11.00 до 15.00 часот на територијата на Кочани спроведена e зајакната акциска контрола за санкционирање на возачи кои непрописно ги паркираат возилата, при што санкционирани се 44 возачи. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци. Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги…

48 САНКЦИИ ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

48 САНКЦИИ ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

Денеска (18.10.2022) во периодот од 11.00 до 15.00 часот на територијата на Кочани спроведена e зајакната контрола за санкционирање на возачи кои непрописно ги паркираат возилата, при што санционирани се 48 возачи. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци. Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат…

ПАРКИРАЊЕ КОЈ КАДЕ ЌЕ СТИГНЕ, А КАЗНИ НЕМА!

ПАРКИРАЊЕ КОЈ КАДЕ ЌЕ СТИГНЕ, А КАЗНИ НЕМА!

Ова е нашето секојдневие. Каде нема знаци можеби и не е исправно да се изрекуваат казни, но онаму каде што некој ги поставил сообраќајните знаци а учесниците во сообраќајот не ги почитуваат,  тогаш казни мора да има. Ова е од денес, паркирање според сите сообраќајни „прописи“ на само 5-6 метри од зградата на Локалната Самоуправа….

ПОСТАВУВАЊЕ ЈАВНО ОСВЕТЛУВАЊЕ НА НОВИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР НА УЛ. „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

ПОСТАВУВАЊЕ ЈАВНО ОСВЕТЛУВАЊЕ НА НОВИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР НА УЛ. „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Во склоп на реконструкцијата на улицата „Стево Теодосиевски“ изграден е и нов паркинг простор до новоизградената коловозна лента. Во моментот од страна на фирмата назначена за поставување и одржување на јавното освелување се работи на поставување јавно осветлување на новиот паркинг простор со цел за безбедно паркирање на возилата. Новиот паркинг простор овозможува паркирање на…

 • 1
 • 2