Ознака: пешачки премин

ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА СООБРАЌАЈНИТЕ ПОВРШИНИ ВО КОЧАНИ

ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА СООБРАЌАЈНИТЕ ПОВРШИНИ ВО КОЧАНИ

Општина Кочани континуирано ја реализира програмата за периодично одржување на јавните патишта и улици. Во тек е бележењето на хоризонталната сигнализација, работи кои се од општ јавен интерес и за зголемување на безбедноста во сообраќајот. Потребно е почитување на сообраќајната сигнализација, намалена брзина на движење, зголемено внимание, претпазливост, доследност и одговорност од сите учесници во…

СКАЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“ КОН „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ПРОБЛЕМ ЗА МИНУВАЧИТЕ

СКАЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“ КОН „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ПРОБЛЕМ ЗА МИНУВАЧИТЕ

Дел од жителите што живеат на улицата „Кирил и Методиј“ како што истакнаа ги чекаат надлежните да ги расчистат скалите кои ја спојуваат оваа улица со Илинденска. Имено скалите кои се од јавен карактер и кои се во надлежност на општината веќе подолг период им преставуваат проблем на жителите од овие улици. Обраснати со висока…

СЕ ОБЕЛЕЖУВА ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦИТЕ И ПАТИШТАТА ВО КОЧАНИ

СЕ ОБЕЛЕЖУВА ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦИТЕ И ПАТИШТАТА ВО КОЧАНИ

На јавните патишта и улици во Кочани во тек е периодичното одржување. Општина Кочани парцијално поставува нова и ја менува дотрајаната вертикална сигнализација. Со подобрувањето на временските услови од денеска започнува бележењето на хоризонталната сигнализација. Избраниот изведувач работеше на обновувањето на пешачките премини на улицата „Стево Теодосиевски“. Работите ќе продолжат утре, на улиците „Стево Теодосиевски“,…

ОБЕЛЕЖЕТЕ ПЕШАЧКИ ПРЕМИНИ ЗА ДА УЧЕНИЦИТЕ И МИНУВАЧИТЕ БИДАТ БЕЗБЕДНИ

ОБЕЛЕЖЕТЕ ПЕШАЧКИ ПРЕМИНИ ЗА ДА УЧЕНИЦИТЕ И МИНУВАЧИТЕ БИДАТ БЕЗБЕДНИ

Чудно, ама вистинито, импровизираниот кружен тек до мостот на улицата „Стево Теодосиевски“ нема обележано ниту еден пешачки премин. Ако се знае дека овој потег од градот е доста фреквентен а во негова близина се наоѓаат средно и основно училиште тогаш навистина чудно е што одговорните во општината не нашле досега време да обележат каде ќе…