Ознака: пречистителна станица

СЕ ИНСТАЛИРААТ ДВЕ ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ НА КРОВОТ НА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА

СЕ ИНСТАЛИРААТ ДВЕ ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ НА КРОВОТ НА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА

Со зголемена динамика се работи на инсталирање на двете фотоволтаични централи со моќност од 440 киловати и 120 киловати на кровот на Пречистителната станица за отпадни води во с. Мојанци во рамки на проектот „Намалување на загубите на вода во водоснабдителниот систем и искористување на соларната енергија во јавното комунално претпријатие во општина Кочани“, за…

ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА СТАНИЦАТА ЗА ТРЕТМАН НА ОТПАДНИ ВОДИ ВО МОЈАНЦИ

ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА СТАНИЦАТА ЗА ТРЕТМАН НА ОТПАДНИ ВОДИ ВО МОЈАНЦИ

По повод одбележувањето на роденденот и 75-годишнината од основањето на Градежниот факултет во Скопје, актуелни и пензионирани професори, асистенти и студенти, заедно со деканот на Градежниот факултет, проф. д-р Горан Марковски, денеска ја посетија Станицата за третман на отпадни води во Мојанци. Пречистителната станица во Мојанци претставува  еден од поновите капитални проекти во кои Градежниот…

ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ НА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СЕЛО МОЈАНЦИ

ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ НА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СЕЛО МОЈАНЦИ

Словенечки грант за фотоволтаични централи на Пречистителната станица за отпадни води во Мојанци и за намалување на загубите на вода Започнува реализацијата на проектот „Намалување на загубите на вода во водоснабдителниот систем и искористување на соларната енергија во јавното комунално претпријатие во општина Кочани“, за кој е потпишан Договор за грант од Центарот за меѓународна…