Ознака: реакција

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

Дел од жителите на улицата „Раде Кратовче“ од Кочани испратија фотографии со допис до редакцијата на komarec.com.mk во кој се вели: „Не бараме ништо повеќе од општината туку  да ја врати старата состојба на дел од нашата улица Раде Кратовче. Минатото лето се вршеа одредени градежни активности како и поправки на водоводната мрежа на нашата…

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: ДАЛИ ОВА Е АВТО ПЛАЦ ИЛИ БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ПРОСТОР?

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: ДАЛИ ОВА Е АВТО ПЛАЦ ИЛИ БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ПРОСТОР?

Веке подолг период околу десетина нерегистрирани возила се паркирани на бесплатниот паркинг на ул.” Стево Теодосиевски” и заземаат простор. На истата улица на самиот булевар доколку се паркирате следи казна од околу 50€. Доколку најдете слободно паркинг место во градот за 1ч. се наплатува 20ден., во спротивно следи блокатор. Сите знаеме колкав метеж е во…

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: ТРЕТА НЕДЕЛА ЃУБРЕТО НА УЛИЦА!!

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: ТРЕТА НЕДЕЛА ЃУБРЕТО НА УЛИЦА!!

Реакција на граѓани од населба Недопирливи (улица Иван Иванов Балашо бр. 1 – ) во врска со односот на КЈП Водовод и извршувањето на нивните ДОЛЖНОСТИ!!! Имено, ѓубрето во населбата веќе ТРЕТА недела е на улица. Неофицијално дознаваме дека КЈП Водовод има ПЕТ расипани камиони, но тоа воопшто не е наша грижа и никако не…

КОАЛИЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА И РОДИТЕЛСКИ ФРОНТ: ОПШТИНА КОЧАНИ ПРОТИВ ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ?!

КОАЛИЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА И РОДИТЕЛСКИ ФРОНТ: ОПШТИНА КОЧАНИ ПРОТИВ ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ?!

Општина Кочани ги изманипулира граѓаните и родителите на Кочани и покрај тоа што на 25-тата Седница на Советот на Општината беа донесени заклучоци дека родовите компоненти треба да се исфрлат од Програмата за еднакви можности на мажите и жените. Имено, денес како дел од кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“, Општина Кочани, преку…

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД НАСЕЛБАТА „НЕДОПИРЛИВИ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД НАСЕЛБАТА „НЕДОПИРЛИВИ“

„Комуналното претпријатие Водовод од Кочани во месец јули 2022 година ископаа три дупки за да отстранат дефект. Од тогаш до сега поминаа тринаесет месеци и ниту дупките на улицата ниту на тротоарот ги покрија. Тротоарите сега се обраснати со шума па пешаците мора да се движат по улицата. Во и околу дупките има песок кој…

РЕАКЦИЈА ОД ЖИТЕЛИТЕ НА НЕКОЛКУ СЕЛА ПОРАДИ НЕДОСТИГ НА ВОДА

РЕАКЦИЈА ОД ЖИТЕЛИТЕ НА НЕКОЛКУ СЕЛА ПОРАДИ НЕДОСТИГ НА ВОДА

Група граѓани ни доставија писмена објава поради проблемот што го имаат со водоснабдувањето по воие пеколни горештини. Истиот го објавуваме во целост „Здраво ние како поголема група на граѓани имаме голем проблем што трае веќе со денови. Заради надополнување на градскиот базен селата долни и горни Подлог, Мојанци, Бања и пола Тркање сме без вода…

ПОСЛЕДНА РЕАКЦИЈА ОД ОПШТИНА КОЧАНИ НАСОЧЕНА КОН КАНАЛ 8 ТЕЛЕВИЗИЈА

ПОСЛЕДНА РЕАКЦИЈА ОД ОПШТИНА КОЧАНИ НАСОЧЕНА КОН КАНАЛ 8 ТЕЛЕВИЗИЈА

(ВО  ВРСКА  СО  ОБЈАВАТА  „НА  ХАРТИЈА  ТРАНСПАРЕНТНОСТ, А  ВО СТВАРНОСТ – ЗАТВОРЕНА  ЗА  КОМУНИЈАЦИЈА Оваа реакција е насочена кон Канал 8 Телевизија, но имајќи го во предвид нивното делумно и селективно првично споделување на демантот од страна на Општина Кочани, оваа реакција ја проследуваме до сите медиуми. Имајќи во предвид дека по завршувањето на сите…

НА ХАРТИЈА ТРАНСПАРЕНТНА А ВО СТВАРНОСТ – ЗАТВОРЕНА ЗА КОМУНИКАЦИЈА

НА ХАРТИЈА ТРАНСПАРЕНТНА А ВО СТВАРНОСТ – ЗАТВОРЕНА ЗА КОМУНИКАЦИЈА

(РЕАКЦИЈА  НА  ТВ  КАНАЛ  8  НА  РЕАКЦИЈАТА  НА  ОПШТИНА  КОЧАНИ  ЗА  СОСТОЈБАТА  СО  ПЛАНИНАРСКИОТ  ДОМ  НА  ПОНИКВА) Неповикана, никаде неспомната во наведениот текст како институција одговорна за актуелната состојба, Општина Кочани писмено реагираше на новинарско видување за состојбата со Планинарскиот дом на Пониква, невешто избирајќи да оди по народната „кој си ја има мувата…“ Лидер-општината…

РЕАКЦИЈА НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ ЗА ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ

РЕАКЦИЈА НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ ЗА ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ

Почитувани медиуми, Општина Кочани упати реакција во врска со текстот објавен на Канал 8 ТВ под наслов: „Две години Планинарскиот дом на Пониква не е во функција – стои празен, а околината е запуштена“, кој од страна на Канал 8 ТВ не е објавен во целост. Писмената реакција од Општина Кочани е  скратена и со…

ЧИТАТЕЛИТЕ ПИШУВААТ: ПОЛИТИКАТА И СЕЛОТО ГО УНИШТИЈА ГРАДОТ

ЧИТАТЕЛИТЕ ПИШУВААТ: ПОЛИТИКАТА И СЕЛОТО ГО УНИШТИЈА ГРАДОТ

Во текот на денешниот ден добивме еден допис од наш читател во кој пишува: „Вашата објава од 25 мај „Граѓаните прашуваат: Кои се новите гости“ ме натера на едно подолго размислување токму на таа тема. Добро е што некој ги сликал тие луѓе како спијат на отворено но прашање е како никој неколку дена од…

 • 1
 • 2