Ознака: река

ВРЕМЕ Е ЗА АКЦИЈА – ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА ИЗЛЕЗОТ ОД ГРАДОТ

ВРЕМЕ Е ЗА АКЦИЈА – ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА ИЗЛЕЗОТ ОД ГРАДОТ

Време е за акција – чистење на речното корито на излезот од градот, поточно од „Железнички мост“ кон излезот од градот. По обилните врнежи од дожд речното корито на „Кочанска река“ од „Железнички мост“ па надолу изгледа застрашувачки. Тревата е доста висока, реката не е исчистена а наидуваат толи денови кои ќе бидат убава подлога…

КОЧАНСКА РЕКА СО НАМАЛЕНА КОЛИЧИНА ВОДА, РИБИТЕ ОСТАНУВААТ РЕЧИСИ НА СУВО

КОЧАНСКА РЕКА СО НАМАЛЕНА КОЛИЧИНА ВОДА, РИБИТЕ ОСТАНУВААТ РЕЧИСИ НА СУВО

Намалената количина но вода во Кочанска река предизвика многу риби да останат заробено на суво. Особено оваа појава е забележана во долниот тек на градот, поточно од „Железнички мост“ па надолу. Дознаваме дека една од причините е што на 5 и 6 Септември  завршува сезоната за наводнување па водата која доваѓаше по каналот од Калиманска…

КЈП „ВОДОВОД“ ГО ЧИСТЕШЕ КОРИТОТО НА РЕКАТА ОД „ЖЕЛЕЗНИЧКИ МОСТ“ НАДОЛУ

КЈП „ВОДОВОД“ ГО ЧИСТЕШЕ КОРИТОТО НА РЕКАТА ОД „ЖЕЛЕЗНИЧКИ МОСТ“ НАДОЛУ

Жителите од улицата „Лазар Андонов“ искажаа голема благодарност кон КЈП „Водовод“ за експресната реакција и за чистењето на високата трева во коритото на реката од „железнички мост“ па надолу. По нашата објава дека бараат помош од надлежните да го исчистат коритото на реката за да ги спасат од наездадата на змиите по овие горештини, веќе…

АПЕЛ: ИСЧИСТЕТЕ ЈА РЕКАТА И СПАСЕТЕ НЕ ОД ЗМИИТЕ

АПЕЛ: ИСЧИСТЕТЕ ЈА РЕКАТА И СПАСЕТЕ НЕ ОД ЗМИИТЕ

Речното корито обраснато со висока трева, кејот на реката од двете страни исто така со висока трева а жителите што живеат на потегот од „Железнички мост“ кон базенот живеат во страв од наездата на змиите кои влегуваат во нивните дворови па и домови. „И ние сме дел од жителите кои редовно си ги плаќаат давачките…

АЈДЕ НОЌНИ ПТИЦИ, ВИ ОСТАНА УШТЕ САМО ЕДНА КОРПА ЗА ОТПАДОК

АЈДЕ НОЌНИ ПТИЦИ, ВИ ОСТАНА УШТЕ САМО ЕДНА КОРПА ЗА ОТПАДОК

По синоќешното најново изживуваме еве шанса да ги информираме големите „херои“ дека не успеале во се, остана уште една корпа за отпадоци. Имено утринава на потегот на новата патека од последниот мост до Бавчалук е забележано ново лудување во ноќните часови. Три корпи за отпадоци се извадени од нивните лежишта и се фрлени во коритото…

ЗАБАВАТА НАРЕЧЕНА ЛУДИЛО ПРОДОЛЖУВА

ЗАБАВАТА НАРЕЧЕНА ЛУДИЛО ПРОДОЛЖУВА

Нема ден а да не добиеме некоја фотографија од оние на кои се им смета во градот, па се однесуваат како да е сето тоа нивна своина. Кантата за отпадоци веќе месец дена стои во коритото на Кочанска река во непосредна близина на новото шеталиште кон „Бавчалук“. За неа пишувавме од поодамна ама нема кој…

НАДЛЕЖНИТЕ ДА ОДГОВОРАТ ЗОШТО ВОДАТА ВО „КОЧАНСКА РЕКА“ БЕШЕ СО ПОИНАКВА БОЈА

НАДЛЕЖНИТЕ ДА ОДГОВОРАТ ЗОШТО ВОДАТА ВО „КОЧАНСКА РЕКА“ БЕШЕ СО ПОИНАКВА БОЈА

Фотографиите се направени кај „Железничкиот мост“ во Кочани. Иако во текот на вчерашниот ден (Петок) беше сончево и топло, иако немаше информација за некакви поројни дождови по високите места, сепак водата во „Кочанска река“ беше поинаква. Секој што ја видел си помислил дека тоа е од поројни дождови и дека е тоа тиња, некои ја…

ПСИХОПАТИ ИЛИ ВАНДАЛИ?

ПСИХОПАТИ ИЛИ ВАНДАЛИ?

Во доцните ноќни часови се случил нов вандалски чин на новоизградениот кеј на потегот кон „Бавчалук“, чин кој во текот на вчерашниот ден го немало. Уништени се три корпи за собирање на отпад од кои едната дури е извадена од нејзиното лежиште. Ова човек (доколку е човек) со здрав ум не би го помислил а…

МАШИНИТЕ ЗАМИНАА, ШТЕТАТА НАПРАВЕНА, КОЈ ЌЕ ЈА НАДОМЕСТИ?

МАШИНИТЕ ЗАМИНАА, ШТЕТАТА НАПРАВЕНА, КОЈ ЌЕ ЈА НАДОМЕСТИ?

При повлекувањето на машините од коритото на „Кочанска река“ кои изминатите месеци работеа на проектот „Регулација на коритото на дел од „Кочанска река“ направена е штета како на потпорниот ѕид, на патеката за пешачење но и на патеката која од главниот пат води до СРЦ „Бавчалук“. Тешката механизација оштети дел од патеката и штетата е…

ПРОДОЛЖУВААТ ГРАДЕШНИТЕ РАБОТИ КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „РЕГУЛАЦИЈА НА КОРИТОТО НА ДЕЛ ОД КОЧАНСКА РЕКА“

ПРОДОЛЖУВААТ ГРАДЕШНИТЕ РАБОТИ КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „РЕГУЛАЦИЈА НА КОРИТОТО НА ДЕЛ ОД КОЧАНСКА РЕКА“

Продолжуваат градежните работи и уредувањето на речното корито како дел од проектот „Регулација на коритото на дел од Кочанска река“, од последниот  сообрааќаен мост кон „Бвчалук“ во должина од 451 метар. Проектот опфаќа изградба на кејски ѕидови на дел од коритото, пешачки патеки во и надвор од речното корито, бетонски скали, осветлуваање и урбана опрема….