Ознака: сообраќај

АКТИВНОСТИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА НА ДЕЦАТА ВО СООБРАЌАЈОТ

АКТИВНОСТИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА НА ДЕЦАТА ВО СООБРАЌАЈОТ

Во пресрет на 24 Мај – Денот на сесловенските просветители, Свети Кирил и Методиј, претставници од Општина Кочани, Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата, МВР и ученици од СОУ „Гошо Викентиев“ реализираа едукативна средба со третоодделенци од ОУ „Свети Кирил и Методиј“ во Кочани. Настанот има цел да придонесе во унапредувањето на безбедноста…

КАМПАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ: СТАВИ ПОЈАС!

КАМПАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ: СТАВИ ПОЈАС!

В среда, 6 март 2024 година, во 10 ч., на влезот на СОУ „Гошо Викентиев“ ќе започне активноста во рамките на кампањата за безбедност во сообраќајот под наслов „Стави појас!“. Организатор на кампањата е Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата – Кочани во соработка со Општина Кочани. Целта на кампањата е да се…

ОПШТИНА КОЧАНИ ГИ КООРДИНИРА СЛУЖБИТЕ ЗА ПОДОБРА ОРГАНИЗАЦИЈА НА СООБРАЌАЈОТ НА ПОНИКВА

ОПШТИНА КОЧАНИ ГИ КООРДИНИРА СЛУЖБИТЕ ЗА ПОДОБРА ОРГАНИЗАЦИЈА НА СООБРАЌАЈОТ НА ПОНИКВА

Со цел да се избегне создавање сообраќаен метеж на Пониква во претстојниот празничен период, Општина Кочани врши навремени подготовки за пристапност до Спортско-рекреативниот центар, угостителските и туристичките објекти на Пониква. За таа цел се одржаа неколку состаноци со Територијалната противпожарна единица, Доброволното противпожарно друштво – Кочани, претставници на Одделението за внатрешни работи – Кочани, ски-школи…

ВОЗАЧИТЕ БАРААТ ДА ИМ СЕ ОБЕЗБЕДИ ПРОСТОР ЗА ПАРКИРАЊЕ

ВОЗАЧИТЕ БАРААТ ДА ИМ СЕ ОБЕЗБЕДИ ПРОСТОР ЗА ПАРКИРАЊЕ

Учесниците во сообраќајот, возачите бараат општината да им обезбеди соодветен простор за паркирање бидејќи како што истакнуваат во дописот, за да се паркираат во градот каде имаат потреба им треба и по половина час кружење и непотребно трошење на горивото. Во дописот што ни го испратија се вели: „Целта не ни е никого да навредиме,…

ГРАЃАНИТЕ БАРААТ ДА СЕ РЕШИ ШТО ПОБРГУ ХАОСОТ НА РАСКРСНИЦАТА ВО СТРИШАНИ

ГРАЃАНИТЕ БАРААТ ДА СЕ РЕШИ ШТО ПОБРГУ ХАОСОТ НА РАСКРСНИЦАТА ВО СТРИШАНИ

„Да се реши што побргу хаосот на раскрсницата кај Разно Промет во Стришани како и паркирањето на булеварот кој каде ќе стигне. Се паркираат и од левата и од десната страна , ништо не е обележано, не дај боже некое дете да настрада“ е реакцијата на граѓанин кој како што истакнува секојдневно минува на оваа…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ ШТИП – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ ШТИП – КОЧАНИ

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека од ден 05.09.2022 година заради градежни активности регионалниот пат Штип-Кочани после село Тркање ќе биде затворен. Сообраќајот ќе биде пренасочен кон новоизградената девијација се до кружна раскрсница 1 пред Кочани и кружна раскрсница 2 кај хотел Национал. Пристапот кон бензиската пумпа Еко-Оил и фирмата Амфенол ќе биде обезбеден…

СПРОВЕДЕНА ПРЕВЕНТИВНАТА КАМПАЊА – „НОСИ КАЦИГА, ВОЗИ БЕЗБЕДНО!“

СПРОВЕДЕНА ПРЕВЕНТИВНАТА КАМПАЊА – „НОСИ КАЦИГА, ВОЗИ БЕЗБЕДНО!“

РСБСП, Општина Кочани, Младински локален совет Кочани и МВР ПС Кочани, со цел подигнување на сообраќајната култура на учесниците во сообраќајот во Кочани, денеска реализираа активности како дел од превентивната кампања -„Носи кацига, вози безбедно!“. Кампањата се реализираше за велосипедисти, мопедисти и возачи на електрични тротинети, бидејќи во овој временски летен период зголемен е бројот…

ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТАТА ЈА РАЗГЛЕДА ПРОГРАМАТА ЗА 2022 ГОДИНА

ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТАТА ЈА РАЗГЛЕДА ПРОГРАМАТА ЗА 2022 ГОДИНА

Членовите на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата одржаа состанок на кој ја разгледаа Програмата за работа за претстојната година. Како советодавно тело коешто помага за подобрување на безбедносната состојба во сообраќајот на подрачјето на општина Кочани, Општинскиот совет предлага континуирани програмски активности  за унапредување на  сообраќајната култура  и образование на децата, но…