Ознака: средба

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРИ НА КОМУНАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРИ НА КОМУНАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

Денеска во салата за состаноци во Општина Кочани се одржа состанок со градоначалниците и директорите на комуналните претпријатија од општините Кочани, Виница, Зрновци и Чешиново-Облешево во врска со регионалната депонија, односно активност произлезена од Одлуката на Владата за начинот на работа и постапување со постојните локации за отстранување на отпад и определување времени локации за…

РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ СО ТЕХНИЧКИОТ МИНИСТЕР ВО МЗШВ ЦВЕТАН ТРИПУНОВСКИ

РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ СО ТЕХНИЧКИОТ МИНИСТЕР ВО МЗШВ ЦВЕТАН ТРИПУНОВСКИ

Денеска во просториите на Општина Кочани, градоначалникот Љупчо Папазов оствари средба со техничкиот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Цветан Трипуновски. На денешната средба се разговараше за активностите на општината во делот на земјоделството, предизвиците со кои се соочува општината и кочанските компании, како и можностите за воведување на нови проекти и мерки. Општина  Кочани…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ НА БК „СПАРТАК“

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ НА БК „СПАРТАК“

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов денеска оствари средба со претставници на Борачкиот клуб „Спартак“ од Кочани. Активни борачи од различни генерации на „Спартак“ и членови на клупското раководство, на средбата со градоначалникот ги претставија активностите, резултатите и освоените награди и признанија во годинава што изминува. Борачкиот клуб „Спартак“ му се заблагодари на градоначалникот Папазов,…

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕМОКРАТСКИ ИНСТИТУТ ЗА МЕЃУНАРОДНИ ПРАШАЊА

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕМОКРАТСКИ ИНСТИТУТ ЗА МЕЃУНАРОДНИ ПРАШАЊА

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов оствари средба со претставници на Националниот демократски институт за меѓународни прашања – NDI – Северна Македонија, на која се разговараше за субнационалната програма на NDI за зајакнување на соработката меѓу локалните избрани лидери. На средбата беше истакнато значењето на одговорноста пред граѓаните во субнационалното управување,  a со претставниците на…

ВТОРА СРЕДБА НА ЧЛЕНОВИТЕ НА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА ИЗРАБОТКА НА СТРАТЕГИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА КОЧАНИ

ВТОРА СРЕДБА НА ЧЛЕНОВИТЕ НА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА ИЗРАБОТКА НА СТРАТЕГИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА КОЧАНИ

Во салата на „Мултикултурниот центар“ во Кочани членовите на работната група за изработка на стратегија за безбедност во сообраќајот на Кочани ја одржаа втората средба. Присутните најпрвин беа поздравени од Градоначалникот на Општина кочани Љупчо Папазов кој им посака плодна и успешна работа. Дси. Жаклина Пауновска Анѓелковиќ имаше краток вовед анализа на состојбата на безбедноста…

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНИТЕ КОЧАНИ И БРАЦИГОВО (БУГАРИЈА)

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНИТЕ КОЧАНИ И БРАЦИГОВО (БУГАРИЈА)

Во рамките на активностите од проектот „Дигитално културно наследство“ од Еразмус + програмата, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов денеска оствари средба со делегација од Општина Брацигово, Република Бугарија, предводена од градоначалничката Надежда Казакова. Во проектот „Дигитално културно наследство“ од Еразмус + програмата, покрај ООУ „Никола Карев“ од Кочани, учесници се и основни училишта од…

СРЕДБА СО Д-Р АНА ВИТАНОВА РИНГАЧЕВА

СРЕДБА СО Д-Р АНА ВИТАНОВА РИНГАЧЕВА

По повод 21 Март  – Светскиот ден на поезијата, Општина Кочани во соработка со ООУ „Никола Карев“ приреди настан под наслов „Споделување позитивни практики во пристапот кон книжевните дела во наставата по македонски јазик“. На средбата со наставници по Македонски јазик, доцент д-р Ана Витанова Рингачева сподели искуства од примената на моделот на емпатиско читање,…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО КРВОДАРИТЕЛИТЕ ОД КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО КРВОДАРИТЕЛИТЕ ОД КОЧАНИ

Во пресрет на 17 март, Денот на формирањето на Црвен крст на Република Северна Македонија и Денот на крводарителството во Република Северна Македонија, денеска во просториите на општинската сала градоначалникот Љупчо Папазов организираше прием на крводарители и волонтери од Кочани. На денешната средба крводарителите зборуваа за хуманоста преку чинот на дарување крв и спасување на…

УЧЕСНИЦИ ВО ПРОЕКТОТ „ВКЛУЧИ ГИ СИТЕ“ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВИЦИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

УЧЕСНИЦИ ВО ПРОЕКТОТ „ВКЛУЧИ ГИ СИТЕ“ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВИЦИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Учесници во проектот „Вклучи ги сите“, што се реализира со Центарот за развој на заедницата „Светла иднина“ од Кочани, како партнерска организација, во соработка со СОУ „Љупчо Сантов“, остварија средба со претставници на Општина Кочани, со кои дискутира за активности за вмрежување на сите јавни институции во унапредувањето на инклузијата во образовните системи. Главна цел…

ПАПАЗОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА КОЈА БЕШЕ ПРЕТСТАВЕН НОВИОТ ЧЛЕН РАСУЛ ШАПИЕВ

ПАПАЗОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА КОЈА БЕШЕ ПРЕТСТАВЕН НОВИОТ ЧЛЕН РАСУЛ ШАПИЕВ

Вчера, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во општинската сала оствари средба со борачите на БК „Спартак“ од Кочани и новиот член на „Спартак“, Расул Шапиев кој потекнува од школата за борење Махачкала (Дaгестан), Русија. Освен новиот член Расул Шапиев во делегацијата борачи од Русија и Украина кои настапуваат во македонските клубови присутни беа и…

 • 1
 • 2