Ознака: тркање

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „АЛЕКСАНДАР МИТЕВ“ ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „АЛЕКСАНДАР МИТЕВ“ ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

Во тек е асфалтирањето на улицата „Александар Митев“ во селото Тркање. Улицата е долга 520 м, со ширина од 3,5 до 5 м. Градежните работи ги изведува фирмата „Коле транс“, како избран економски оператор. За асфалтирање на оваа улица се обезбедени 2.332.000 денари од Буџетот на Општина Кочани. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И …

ГЕРИЛА АКЦИЈА ВО ПРЕСРЕТ НА РИДСКО-БРЗИНСКАТА ТРКА

ГЕРИЛА АКЦИЈА ВО ПРЕСРЕТ НА РИДСКО-БРЗИНСКАТА ТРКА

Зачестија ридско-брзинските трки на патниот правец Кочани-Пониква. Ако минатите години се знаеше кога еднаш годишно се одржуваше трката на овој патен правец, последните години зачестија, како во целата земја да нема други патеки па мора повторно и повторно да се одржуваат овде. По се изгледа на некој му дошло преку глава па денес на местото…

ДИРЕКТОРОТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ПЕТ СЕМЕЈСТВА ОД СЕЛО ТРКАЊЕ

ДИРЕКТОРОТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ПЕТ СЕМЕЈСТВА ОД СЕЛО ТРКАЊЕ

Како што објави порталот с. Тркање, денес директорот на ООУ „Никола Карев“ од Кочани Александар Андов по повод Велигденските празници донираше пет хуманитарни пакети за пет семејства од село Тркање. Во соработка со Претседателката на Месна заедница на село Тркање Латинка Постолова пакетите беа доделени на семејства на кои и те како им беа потребни….