Ознака: турнир

СИТЕ УЧЕСНИЦИ СЕ ПОБЕДНИЦИ НА ПРВИОТ МЕМОРИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САШКО РОМАНОВ“

СИТЕ УЧЕСНИЦИ СЕ ПОБЕДНИЦИ НА ПРВИОТ МЕМОРИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САШКО РОМАНОВ“

Фудбалерите од петте екипи „Сашко 1“, „Сашко 2“, „Сашко 3“, „Сашко 4“ и „Сашко 5“ се победници на првиот Меморијален Фудбалски Турнир „Сашко Романов“ кој денес по топло време се одржа на „Заградените терени“  во дворот на ООУ „Кирил и Методиј“. Натпреварот започна со едноминутно молчење во знак на почит кон големиот љубител на спортот…

ДЕНЕС, ПРВ МEМОРИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САШКО РОМАНОВ“

ДЕНЕС, ПРВ МEМОРИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САШКО РОМАНОВ“

Денес (Сабота) на „Затворените терени“ во дворот  на училиштето „Св. Кирил и Методиј“ ќе се одржи првото издание на Меморијалниот Фудбалски турнир „Сашко Романов“ во знак на сеќавање на еден од најголемите љубители на фудбалот во Кочани, успешен стопанственик и преди се голем човек, кој за жал прерано не напушти. На турнирот ќе учествуваат пет…

ВО САБОТА, ПРВ МЕМОРИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САШКО РОМАНОВ 2024“

ВО САБОТА, ПРВ МЕМОРИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САШКО РОМАНОВ 2024“

Во Сабота на „Затворените терени“ во дворот  на училиштето „Св. Кирил и Методиј“ ќе се одржи првото издание на Меморијалниот Фудбалски турнир „Сашко Романов“ во знак на сеќавање на еден од најголемите љубители на фудбалот во Кочани, успешен стопанственик и преди се голем човек, кој за жал прерано не напушти. На турнирот ќе учествуваат пет…

ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3Х3“ ЗА ВРЕМЕ НА ПРАЗНУВАЊАТА

ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3Х3“ ЗА ВРЕМЕ НА ПРАЗНУВАЊАТА

По повод празнувањата што следуваат 7. Септември (Ослободувањето на Кочани) и 8. Септември (Самостојноста на Македонија) ЗГ „Три икс три“ организира кошаркарски турнир во баскет „3х3“. Самиот настан ќе биде одржан во училишниот двор на ООУ„ Св. Кири и Метсодиј“ и СОУ „Љупчо Сантов“ во периодите: Првиот ден турнирот ќе започне во 18:00 часот по…

БОГОРОДИЧЕН МЛАДИНСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР – ПОЧЕСТИТЕ ЗА ЕКИПАТА ОД ОБЛЕШЕВО

БОГОРОДИЧЕН МЛАДИНСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР – ПОЧЕСТИТЕ ЗА ЕКИПАТА ОД ОБЛЕШЕВО

Се одржа традиционалниот 43. Богородичен младински фудбалски турнир на фудбалското игралиште во Долни Подлог. Турнирот траеше од 14 до 28 август, каде учествуваа вкупно 12 фудбалски екипи. По одигрувањето на големото и малото финале се добија екипите кои најмоногу покажаа. Победничкиот пехар го понесе фудбалската екипа на Облешево, додека второто место и припадна на екипата…

КОШАРКАРСКИ ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3Х3“ НА 7-МИ И 8-МИ СЕПТЕМВРИ

КОШАРКАРСКИ ТУРНИР ВО БАСКЕТ „3Х3“ НА 7-МИ И 8-МИ СЕПТЕМВРИ

Ние како Здружение на граѓани „Три Икс Три“ – Кочани по прв пат после долг период ќе организираме кошаркарски турнир во баскет „3х3“, со цел да ја подигнеме спортската свест и иницијативата кај младите луѓе како и дружбата кај граѓаните а најважно од се е турнирот да прерасне во традиционален. Самиот настан ќе биде одржан…

ВО САБОТА ВТОР МЕМОРИЈАЛЕН ШАХОВСКИ ТУРНИР „ТОДОР МИЛОСИЕВ – ТОШО“

ВО САБОТА ВТОР МЕМОРИЈАЛЕН ШАХОВСКИ ТУРНИР „ТОДОР МИЛОСИЕВ – ТОШО“

Во организација на Шаховскиот Клуб „Кочани“ а со помош на Општина Кочани во сабота (22 април) со почеток во 11:00 часот ќе се одржи Вториот Меморијален шаховски турнир „Тодор Милосиев – Тошо“ во знак на сеќавање на една од најголемите шаховски легенди во Кочани инаку долгогодишен активен шахист а подоцна и Претседател на шаховскиот клуб…

„ФУДБАЛ СТАРС“ НА МЕЃУНАРОДЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САНДАНСКИ КУП“ ВО БУГАРИЈА

„ФУДБАЛ СТАРС“ НА МЕЃУНАРОДЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „САНДАНСКИ КУП“ ВО БУГАРИЈА

Од 22 до 26 Февруари две генерации на „Фудбал Старс“ ќе учествуваат на традиционалниот меѓународен фудбалски турнир „Сандански Куп“  кој ќе се одржи во градот Сандански (Бугарија) за генерациите 2007 – 2015 година. Екипата на „Фудбал старс“ која по петти пат ќе учествува на овој турнир кој еднаш и го има освоено ќе натпреварува со…

ВО НЕДЕЛА СТАРТУВА 6. ДЕТСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО САЛА „СВ..АТАНАСИЈ ВЕЛИКИ“ ВО ОРИЗАРИ

ВО НЕДЕЛА СТАРТУВА 6. ДЕТСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО САЛА „СВ..АТАНАСИЈ ВЕЛИКИ“ ВО ОРИЗАРИ

Утре  (Недела) во Спортската сала при ОУ „Крсте Петков Мисирков“ во населбата Оризари започнува традиционалниот 6. Детски Фудбалски турнир во сала „Св. Атанасиј Велики“. На турнирот ќе учествуваат екипите на ГФК „Осогово“ (Кочани), ФК „Фудбал Старс“ (Кочани), ГФК „Неготино“ (Неготино) и домаќинот воедно и организаторот на турнирот „Фудбалска Академија  Младост Тошев“ (Оризари). Турнирот на кој…

ЕКИПАТА НА ОБЛЕШЕВО ПОБЕДНИК НА „БОГОРОДИЧЕН МЛАДИНСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР 2022“

ЕКИПАТА НА ОБЛЕШЕВО ПОБЕДНИК НА „БОГОРОДИЧЕН МЛАДИНСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР 2022“

Екипата на Облешево е победник на годинешниот „Богородичен фудбалски турнир 2022“ откако во финалето во мошне интересен и неизвесен натпревар ја совладаа екипата на Чифлик со 1:0. Во борба за третото место (мало финале) домаќинот на турнирот „Долни Подлог беше поуспешен од екипата на E-stone совладувајќи ја со 7:2. И овој турнир покажа дека во…

 • 1
 • 2