Ознака: улица

ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“ БАРААТ РЕШАВЊЕ НА ПОВЕЌЕГОДИШЕН ПРОБЛЕМ

ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“ БАРААТ РЕШАВЊЕ НА ПОВЕЌЕГОДИШЕН ПРОБЛЕМ

Жители од улицата „Александар Македонски“ во Кочани испратија допис преку кој сакаат да се изнајде решение за решавање на нивниот повеќегодишен проблем. Во дописот се вели: „Би сакале да ве замолиме да го објавете овој наш допис. Се работи за проблем на улицата Александар Македонски од некаде бројот 20 до 30 на куќите. Улицата се…

ДОЖДОТ ПОВТОРНО ГИ НАПОЛНИ ПОДРУМИТЕ НА УЛИЦАТА „МАРШАЛ ТИТО“

ДОЖДОТ ПОВТОРНО ГИ НАПОЛНИ ПОДРУМИТЕ НА УЛИЦАТА „МАРШАЛ ТИТО“

Очигледно е дека жителите на улицата „Маршал Тито“ од Кочани мака мачат како да се заштитат од водата која после секој поголем дожд влегува во нивните подрумски простории. Така беше и претходно, така беше и после синоќешниот дожд. Утринава додека минувавме низ улицата видовме неколку семејства секое на свој начин како ја исфрла водата од…

УЛИЦАТА „КИРО КИКЕНСКИ“ ПРЕТВОРЕНА ВО АВТОДРОМ

УЛИЦАТА „КИРО КИКЕНСКИ“ ПРЕТВОРЕНА ВО АВТОДРОМ

Улицата „Киро Кикенски“ станува една од нај небезбедните во Кочани, а причината е што несовесните возачи развиваат големи брзини без притоа да помислат на минувачите и на паркираните возила. Токму поради ваквото брзо возење само во оваа година имаат штета претрпено неколку паркирани возила. На неколкупати сторителите на сообраќајните прекршоци ќе успеат да побегнат од…

ТРАДИЦИОНАЛНО, ИСКОПАНАТА УЛИЦА ОСТАВЕНА БЕЗ ДА СЕ ВРАТИ ВО ПРВОБИТНАТА СОСТОЈБА

ТРАДИЦИОНАЛНО, ИСКОПАНАТА УЛИЦА ОСТАВЕНА БЕЗ ДА СЕ ВРАТИ ВО ПРВОБИТНАТА СОСТОЈБА

Традицијата продолжува кога треба да се направи некоја поправка на која и да е улица. Измината недела, во наработен ден машините на една копанија работеа, го сечеа асфалтот на крак од улицата „Димитар Влахов“  кој се спушта кон „Кулата Треска“ во Градскиот Трговски Центар. Го извадија исечениот асфалт, ја извршија поправката и ископаната патека ја…

УЛИЦАТА „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“ СО ПРОБЛЕМ КОЈ НИКОЈ НЕ САКА ДА ГО РЕШИ

УЛИЦАТА „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“ СО ПРОБЛЕМ КОЈ НИКОЈ НЕ САКА ДА ГО РЕШИ

Жителите од улицата „Поп Арсов Блаже“ во населбата  „Трајаново трло“ како што истакнуваат веќе подолг период се соочуваат со проблем кој настанал при асфалтирањето на новата улица. Имено изведувачот при асфалтирањето ја затрупал шахтата и сега низ улицата течат фекалии кои не само што создаваат непријатна миризба туку се штетни и по здравјето на луѓето….

УЛИЦАТА „ВИТА ПОП ЈОРДАНОВА“ УШТЕ ЈА ЧЕКА САНАЦИЈАТА

УЛИЦАТА „ВИТА ПОП ЈОРДАНОВА“ УШТЕ ЈА ЧЕКА САНАЦИЈАТА

И по близу година дена улицата „Вита Поп Јорданова“ уште чека санација. На 25.07 о.г. објавивме писмо од жителите на улицата во кое тие тогаш го објаснија проблемот. Улицата за да биде сменета водоводна цевка била ископана а по замената на цевката не била целосно санирана. По нашата објава со реакцијата на жителите, како што…

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „14 БРИГАДА“ БАРААТ ЦЕЛОСНО АСФАЛТИРАЊЕ НА НИВНАТА УЛИЦА

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „14 БРИГАДА“ БАРААТ ЦЕЛОСНО АСФАЛТИРАЊЕ НА НИВНАТА УЛИЦА

Група граѓани што живеат на улицата „14 бригада“ во Кочани се крајно револтирани од индолентниот однос на локалната самоуправа кон како што истакнуваат нивниот проблем кој трае со години. „Ние група граѓани крајно сме револтирани од односот на власта во општината кон нашиот проблем, Ние со години наназад одиме и возиме по улицата 14 бригада…

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ЉУПЧО САНТОВ“ БАРААТ ДА СЕ ПОСТАВАТ Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ЉУПЧО САНТОВ“ БАРААТ ДА СЕ ПОСТАВАТ Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

Жителите од улицата „Љупчо Сантов“ јавно бараа од надлежните во општината да ги заштитат барем кога излегуваат на нивната улица. Бидејќи како што подвлекуваат овде во двата правци се вози многу бргу тие со молба на улицата да се постават т.н. лежечки полицајци и колку толку да им се зголеми сигурноста. „На оваа улица и…

ИЗВЕДУВАЧОТ НЕ СИ ЈА ЗАВРШИЛ РАБОТАТА, ТРЕБА ДА СИ ГИ ОТСТРАНИ ГРЕШКИТЕ

ИЗВЕДУВАЧОТ НЕ СИ ЈА ЗАВРШИЛ РАБОТАТА, ТРЕБА ДА СИ ГИ ОТСТРАНИ ГРЕШКИТЕ

Не поминаа ниту два месеци од асфалтирањето на улицата „Гошо Викентиев“ а на најнискиот дел, односно на клучката на улицата „Гошо Викентиев“ со улицата „Тодосија Паунов“ се јавија големи недостатоци. Кога веќе општината му платила на изведувачот редно е тој да дојде и да си ги поправи сите недостатоци. Токму за ова реагираат и дел…

ПОПУЛАРНАТА РЕШЕТКА НА УЛИЦАТА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“ ПРОПАДНА

ПОПУЛАРНАТА РЕШЕТКА НА УЛИЦАТА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“ ПРОПАДНА

Полицијата го обезбедува теренот и го насочува сообраќајот на улицата „Страшо Ербапче“ во Кочани откако натоварен камион со задните тркала пропадна во неа. Како што сме информирани камионот слегувал кон градот и по се изгледа од преголемата тежина решетката попуштила и е направена штета. На самото место се излезени екипи кои го испитуваат овој инцидент….