Ознака: улици

ПОЧНА ДА СЕ РЕКОНСТРУИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

ПОЧНА ДА СЕ РЕКОНСТРУИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

Почна реконструкцијата на улицата „Раде Кратовче“ која уште минатата година требаше да биде завршена бидејќи стариот асфалт одамна се изгреба а освен тротоарите требаше да се постави и нов слој на асфалт. Деновиве започна поставувањето на нови рабници а се прават подготовки за поставување бекатон плочи на тротоарите. Кога ќе започне поставувањето на асфалтот не…

СЕ РЕКОНСТРУИРА ТРОТОАРСКАТА ПОВРШИНА НА УЛИЦАТА „КЕЈ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

СЕ РЕКОНСТРУИРА ТРОТОАРСКАТА ПОВРШИНА НА УЛИЦАТА „КЕЈ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Во тек се градежните работи за реконструкцијата на тротоарската површина на улица „Кеј на Револуцијата“. Уредувањето на пешачката зона се протега во должина од 257 метри, почнувајќи од Градскиот плоштад. На тротоарската површина од 900 метри квадратни се работи на ископување на стариот бетон, тампонирање на теренот, по што ќе бидат вградени бехатон плочки. Изведувачот…

ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

Неодамна започна реконструкцијата на улицата „Гошо Викентиев“ во должина од 340 метри. Изведувач на градежните работи е компанијата „Ленди Груп“.Работните активности освен реконструкцијата и асфалтирањето на улицата, вклучуваат и менување на ивичњаци и изградба на тротоарските површини. Реконструкцијата на улицата е финансирана од Светска банка. На улицата „Гошо Викентиев“ претходно беше извршена замена на постојната…

ИЗВЕСТУВАЊЕ – РЕКОНСТРУКТИВНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦАТА ГОШО ВИКЕНТИЕВ

ИЗВЕСТУВАЊЕ – РЕКОНСТРУКТИВНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦАТА ГОШО ВИКЕНТИЕВ

Поради изведба на реконструктивни активности на улицата „Гошо Викентиев“ се известуваат граѓаните, од утре, 01.03.2022 г. да не ги паркираат возилата на потегот на улицата, се повикува на зголемено внимание и почитување на сообраќајната сигнализација. Општина  Кочани

САНИРАН НАСТАНАТИОТ ПРОБЛЕМ СО РЕШЕТКА НА УЛИЦА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“

САНИРАН НАСТАНАТИОТ ПРОБЛЕМ СО РЕШЕТКА НА УЛИЦА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“

Освен дежурните екипи на Одделението за јавна чистота во КЈП „Водовод“ – Кочани, кои како секое и ова утро се грижат за јавната чистота на градот, овојпат после новогодишната ноќ, во текот на вчерашниот и денешниот прв ден од 2022 година, дежурни екипи на КЈП „Водовод“ интервенираа за настанат проблем со решетка на улицата „Страшо…

ИНОВАЦИЈА, НАДВОРЕШНА ГУМА НАМЕСТО ШАХТА

ИНОВАЦИЈА, НАДВОРЕШНА ГУМА НАМЕСТО ШАХТА

Повеќе од две седмици нема кој да ја поправи шахтата па за да има безбедност на учесниците во сообраќајот, некој се сетил и како заштита ставил надворешна автомобилска гума. Какква-таква гумата која е на крстосницата меѓу улиците „Ѓорче Петров“ и „Роза Петрова“ ако за ништо друго барем служи за потсмев. Самата глетка ги забавува минувачите…

ЌЕ СЕ ГРАДИ УЛИЦАТА „ЈОРДАН ЗАФИРОВ“ И РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“ – ДЕЛ

ЌЕ СЕ ГРАДИ УЛИЦАТА „ЈОРДАН ЗАФИРОВ“ И РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“ – ДЕЛ

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов го потпиша договорот за доиксористување на средствата од договорот за под-заем од Меѓународната банка за обнова и развој – Светска банка, од компонентата Општински инвестиции, за реализација на проектот – Изградба на улица „Јордан Зафиров“ и реконструкција на улица „Роза Петрова“ (дел 1). Вкупна вредност на проектот е 5…

ПОЧНАА ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ЖАРДИНЈЕРИ, НО МИСЛИ  ЛИ НЕКОЈ НА УЧЕНИЦИТЕ

ПОЧНАА ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ЖАРДИНЈЕРИ, НО МИСЛИ ЛИ НЕКОЈ НА УЧЕНИЦИТЕ

Се вршат подготовки за поставување на жардинјерите на улицата „Тодосија Паунов“ од кружниот тек кај „Жито Ориз“ па се до кружниот тек кај „Лук Оил“. И добро е што ќе се продолжи со поставувањето на жардинјери на улицата која веќе на еден дел ги има бидејќи така ќе добие на целина, но дали некој размислува…

НОВИ САДНИЦИ НА УЛИЦАТА „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“ – КОМПЕНЗАЦИСКО САДЕЊЕ НА ДРВЈА

НОВИ САДНИЦИ НА УЛИЦАТА „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“ – КОМПЕНЗАЦИСКО САДЕЊЕ НА ДРВЈА

На улицата „Тодосија Паунов“ на пешачката зона, место на коешто е предвидено и засадување зелена површина, односно дрвја, се засадени низа дрвја кои го разубавија овој простор. Имено, согласно Законот за урбано зеленило, за сечење дрвја во градежна парцела сопственост на физички и правни лица потребно е претходно да се поднесе барање до општината. По…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА ОБНОВУВАЊЕТО НА ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА ВО КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА ОБНОВУВАЊЕТО НА ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА ВО КОЧАНИ

Почитувани, Обновувањето на хоризонталната сигнализација пред почетокот на овогодишната учебна година не е реализирано заради одолговлекување и некомуницирање од страна на избраниот изведувач „Валаски градба“ ДООЕЛ с. Злеово, Радовиш. Имено, Општина Кочани согласно законските регулативи и оперативните планови од Програма за улици и патишта благовремено објави тендерска набавка. По тендерската објава се јавија три економски…