Ознака: улици

НОВ АСФАЛТЕН СЛОЈ НЕМА, НО КРАТЕРИ СЕ ПОГОЛЕМИ ИМА

НОВ АСФАЛТЕН СЛОЈ НЕМА, НО КРАТЕРИ СЕ ПОГОЛЕМИ ИМА

Поставувањето на нов асфалтен слој на улицата „Раде Кратовче“ и после скоро една година за жал уште нема, но затоа пак тука се дождовите и некогаш малите кратери на улицата да ги направат многу поголеми и подлабоки. Асфалтот на споменатата улица е одамна изгребан и секоја седмица се чека поставување на нов асфалтен слој, и…

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДБАТА НА РАЗДЕЛНИТЕ ЗЕЛЕНИЛА НА БУЛЕВАР „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДБАТА НА РАЗДЕЛНИТЕ ЗЕЛЕНИЛА НА БУЛЕВАР „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“

Завршени се градежните активноси на изградбата на разделното зеленило на булеварот „Тодосија Паунов“. Станува збор за изградба на разделно зеленило во должина од 1.350 метри. Изведувач на работите е фирмата „Примаградба“ Доо Штип. Во периодот кој следува останува доуредување на зеленилото на дел од наведените површини од страна на КЈП „Водовод“. Општина  Кочани

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ДЕСНИОТ КРАК НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ДЕСНИОТ КРАК НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Почитувани учесници во сообраќајот, Од денес и во следните денови ќе се изведуваат градежни работи на десниот крак на улицата „Стево Теодосиевски“. Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација за времен режим на сообраќајот. Замолуваме за намалена брзина на движење, зголемено внимание и претпазливост на сите…

ЌЕ ГИ ПОПРАВИ ЛИ НЕКОЈ РЕШЕТКИТЕ ИЛИ ДА ПРОДОЛЖИМЕ ДА СИ ГИ ОШТЕТУВАМЕ ВОЗИЛАТА?

ЌЕ ГИ ПОПРАВИ ЛИ НЕКОЈ РЕШЕТКИТЕ ИЛИ ДА ПРОДОЛЖИМЕ ДА СИ ГИ ОШТЕТУВАМЕ ВОЗИЛАТА?

Оштетени и искршени решетки за одвод е секојдневната слика на улицата „14 Бригада“ во Кочани. „Ќе ги поправи ли некој решетките или да продолжиме да си ги оштетуваме возилата?“ е прашењето кое жителите од улицата преку фотографиите што ни ги испратија ги прашуваат надлежните во општината. Самите фотографии покажуваат оштетеност на одводните решетки кои како…

СЕ АСФАЛТИРА НОВИОТ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

СЕ АСФАЛТИРА НОВИОТ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

Започна асфалтирањето на новиот дел од улицата „Роза Петрова“, со протегање од улица „554“ до спој со крстосување со улица „Ристо Симеонов“ дел 1, односно површина со паркиралиште од околу 3.000 метри квадратни. Реконструкцијата на улицата се реализира со проект финансиран од преостанати средства од кредит на Светска Банка преку МСИП, а изведувач е ВЕ-ГРУПА…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА НОВ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА НОВ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

Се известуваат граѓаните дека од понеделник, 06.06.2022 година ќе започне асфалтирањето на новиот дел од улицата „Роза Петрова“ со протегање од улица „554“ до спој со крстосување со улица „Ристо Симеонов“ дел 1. Се апелира на зголемена внимателност при движењето и почитување на сообраќајната сигнализација. Се замолуваат граѓаните да не ги паркираат своите возила во…

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

Денеска започна асфалтирањето на улицата „Гошо Викентиев“ во должина од 250м и ширина 4м и дел од улицата „Плачковица“ во должина од 90м и ширина 6м. На улицата „Гошо Викентиев“ претходно Општина Кочани изгради атмосферска канализација со сливни решетки и постави нова водоводна линија со приклучоци за објектите. Во тековните подготвителни активности пред асфалтирањето беше…

УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ СПРЕМНА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ, НО…..

УЛИЦАТА „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ СПРЕМНА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ, НО…..

На вчерашната седница на Советот на Општина Кочани 11-та по ред имало поставено и советнички прашања на кои имало дадено ие целосни  одговори. Така информираат дел од граѓаните кои го следеле преносот од седницата. Денес добивме неколку фотографии од две улици во градот каде работите од поодамна се започнати а никако да се завршат. „Ова…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА НОВ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА НОВ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

По завршувањето на реконструкцијата на дел од улицата „Роза Петрова“ со крак, паркиралиште и тротоар, деновиве продолжи реконструкцијата на нов дел од улицата „Роза Петрова“, со протегање од улица „554“ до спој со крстосување со улица „Ристо Симеонов“ дел 1. Реконструкцијата се реализира со проект финансиран од преостанати средства од кредит на Светска Банка преку…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „РОЗА ПЕТРОВА“

Ве известуваме дека во периодот од 26.04.2022 година до 26.08.2022 година ќе се изведуваат градежни работи на локацијата дел од улица „Роза Петрова“ за реализација на проектот реконструкција на дел од улица „Роза Петрова“, MSIP2-NCB-041-22. Работите ги изведува фирмата Друштво за производство, услуги и трговија увоз-извоз ВЕ-ГРУПА ДООЕЛ Радовиш, а инвеститор е Општина Кочани. Овој проект се реализира со (договорот за под-заем бр.16 од 20.08.2019 година…