Ознака: железница

СЕ АСФАЛТИРА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ПРЕМИН КАЈ ВЕТЕРИНАРНАТА СТАНИЦА ВО КОЧАНИ

СЕ АСФАЛТИРА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ПРЕМИН КАЈ ВЕТЕРИНАРНАТА СТАНИЦА ВО КОЧАНИ

Во завршна фаза се градежните активности за модернизација на преминот на горниот строј на пругата Велес – Кочани, на патниот премин „Ветеринарна станица“, на дел од ул. „Лазар Андонов“ во Кочани. Денеска се поставуваше првиот слој асфалт на преминот, откако се постави гумена подлога, за да се олесни минувањето на возилата и да се забрза…

СЕ РАБОТИ НА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ПРЕМИН КАЈ ВЕТЕРИНАРНАТА СТАНИЦА

СЕ РАБОТИ НА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ПРЕМИН КАЈ ВЕТЕРИНАРНАТА СТАНИЦА

Во тек се градежните активности за модернизација на преминот на горниот строј на пругата Велес – Кочани, на патниот премин „Ветеринарна станица“, на дел од ул. „Лазар Андонов“ во Кочани. На преминот се поставува гумена подлога со цел да се олесни минувањето на возилата и да се забрза протокот на сообраќајот. Поради тековните активности, до…

ВРЕМЕНА ИЗМЕНА  НА РЕЖИМОТ НА СООБРАЌАЈ НА УЛИЦАТА „ЛАЗАР АНДОНОВ“

ВРЕМЕНА ИЗМЕНА НА РЕЖИМОТ НА СООБРАЌАЈ НА УЛИЦАТА „ЛАЗАР АНДОНОВ“

Заради модернизација на горниот строј на пругата Велес – Кочани, на патниот премин кај „Ветеринарна станица“, во периодот од 13 до 23 мај 2024 год. ќе има времена измена на режимот на сообраќајот на дел од ул. „Лазар Андонов“. Во овој период правецот за сообраќај ќе биде целосно затворен. Ги известуваме граѓаните да имаат во…

ЗАВРШИЈА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ПРЕМИНОТ НА ПРУГАТА КАЈ СУДОТ

ЗАВРШИЈА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ПРЕМИНОТ НА ПРУГАТА КАЈ СУДОТ

Заврши реализацијата на градежните активности за модернизација на преминот на горниот строј на пругата Велес – Кочани, на патниот премин „Основен суд“, на дел од ул. „Никола Карев“ во Кочани. На премините е поставена гумена подлога со цел да се олесни минувањето на возилата и да се забрза протокот на сообраќајот, со што сообраќајот сега…

МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ПРЕМИНОТ ПРЕКУ ЖЕЛЕЗНИЧКАТА ПРУГА НА УЛИЦА „НИКОЛА КАРЕВ“

МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ПРЕМИНОТ ПРЕКУ ЖЕЛЕЗНИЧКАТА ПРУГА НА УЛИЦА „НИКОЛА КАРЕВ“

Во тек е реализацијата на градежните активности за модернизација на преминот на горниот строј на пругата Велес – Кочани, на патниот премин „Основен суд“, на дел од ул. „Никола Карев“ во Кочани. На премините се поставува гумена подлога со цел да се олесни минувањето на возилата и да се забрза протокот на сообраќајот. Поради тековните…

МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ И СЕ Е МОЖНО!

МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ И СЕ Е МОЖНО!

Двете фотографии во прилог на текстот се од вчера (Сабота), а се направени на железничката пруга во близина на стадионот „Никола Мантов“. Од двете страни на местото каде што стоевме за да ги направиме фотографиите ниту се гледа или пак делумно се гледа железничката пруга. Праговите се доста оштетени (изгниени) и се обраснати со трева…

ЖЕЛЕЗНИЧКАТА ПРУГА И ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО КОЧАНИ СЕ ВО ЛОША СОСТОЈБА

ЖЕЛЕЗНИЧКАТА ПРУГА И ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА ВО КОЧАНИ СЕ ВО ЛОША СОСТОЈБА

Денешната вест дека излетал воз со 150 патници од кои за среќа нема потешко повредени не натера да размислиме дали ни треба отворање на нова железничка пруга ако старата е веќе дотрајала и е ризично возењето по неа. Од „Македонски железници“ постојано слушаме жалопојки кога се во прашање тие, ама никако истите тие да излезат…