ВО НЕДЕЛА РОТАРИ КЛУБ КОЧАНИ-ВИНИЦА ПО ТРЕТ ПАТ ОРГАНИЗИРА ТРКА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ

Во Спорт
април 11, 2024
1 минути

Во Недела (14.04.2024 година) под мотото „Да креираме надеж“  во организација на „Ротари Клуб Кочани-Виница“ а со поддршка на  Општина Кочани, како и на поголем број спонзори низ улиците на Кочани ќе се одржа третата „Rotary run“ трка.

По тој повод денес Претседателот на Ротари Клуб Кочани-Виница Зафир Наков одржа прес конференција на која што истакна:

Ќе трчаше на 5 и 10 километри во машка и женска конкуренција како и 2,5 километри во фамилијарна конкуренција.

Стартот на трката ќе биде на улицата „Кеј на Револуцијата“ кај „Паркот на Револуцијата“ а ќе се трча по Булевар „Теодосија Паунов“ па потоа низ улиците „Никола Карев“ и „Маршал Тито“ па повторно по „Кеј на Револуцијата“ до целта.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ