Ознака: ротари

ОД 01 ЈУЛИ ЗАФИР НАКОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

ОД 01 ЈУЛИ ЗАФИР НАКОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

Од 01.Јули (Сабота) и официјално Зафир Наков е новиот претседател на Ротари Клуб „Кочани-Виница“. Тој на оваа должност стапува по успешното едногодишно претседателствување на Сашко Андонов. Официјалното примопредавање на председателската должност беше направено во Неделата 25ти Јуни во пријатна фамилијарна атмосвера во кругот на членовите и нивните семејства. Актуелниот претседател Сашко Андонов даде осврт на…

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“ НА РОТАРИ ДИСТРИКТНА КОНФЕРЕНЦИЈА ШТО ЗА ПРВ ПАТ СЕ ОДРЖУВА ВО МАКЕДОНИЈА

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“ НА РОТАРИ ДИСТРИКТНА КОНФЕРЕНЦИЈА ШТО ЗА ПРВ ПАТ СЕ ОДРЖУВА ВО МАКЕДОНИЈА

Шест Ротаријанци од Ротари клубот Кочани – Виница присуствуваа на Ротари Дистриктната конференција на Ротари Дистриктот 1912 (Македонија и Словенија), која за прв пат се организира во Битола и во Македонија. Дистриктната конференција се одржа во Народниот театар во Битола, а на неа присуствуваа членови на ротари клубовите на двете земји. Со Ротари Дистриктната конференција…

„ROTARY RUN“ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАНА НА НАЈВИСОКО НИВО

„ROTARY RUN“ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАНА НА НАЈВИСОКО НИВО

Во организација на „Ротари Клуб Кочани-Виница“ а со поддршка на  Општина Кочани, УСАИД, Фондацијата за локален развој – Штип како и други спонзори денес низ улиците на Кочани се одржа „Rotary run“ трката на која учествуваа повеќе од 270 натпреварувачи. Се трчаше на 5 и 10 километри во машка и женска конкуренција и како новина…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ПО ПОВОД ОДРЖУВАЊЕТО НА ROTARY RUN 2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ПО ПОВОД ОДРЖУВАЊЕТО НА ROTARY RUN 2023

Почитувани сограгани, во недела 28.09.2023 година ќе се одржи Rotary Run 2023, урбана трка по улиците во централното градско подрачје. Ротари трката во Кочани ќе се одвива на улиците: Теодосија Паунов, ул. Никола Карев, ул. Маршал Тито и ул. Кеj на револуциjата. Стартот и целта на трката ќе бидат пред градскиот парк односно на крстосницата…

НА 28 МАЈ ВО КОЧАНИ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ХУМАНИТАРНА РОТАРИ ТРКА

НА 28 МАЈ ВО КОЧАНИ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ХУМАНИТАРНА РОТАРИ ТРКА

В недела, на 28 мај по улиците во централното градско подрачје во Кочани,  ќе се одржи хуманитарна трка во организација на Ротари клубот Кочани-Виница. На повикот за учество во трката досега се пријавени стотина учесници, а организаторот очекува нивниот број да се удвои. Учесниците ќе трчаат на 5 и на 10 километри, а годинава ќе…

РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“:  ПРЕКУ ПРЕТСТАВАТА „ТУНЕЛ“ ЦЕЛТА Е ДА СЕ ФОРМИРА ДРАМСКА АКАДЕМИЈА ВО КОЧАНИ

РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“: ПРЕКУ ПРЕТСТАВАТА „ТУНЕЛ“ ЦЕЛТА Е ДА СЕ ФОРМИРА ДРАМСКА АКАДЕМИЈА ВО КОЧАНИ

Во малата сала на „Мултикултурниот центар“ во Кочани, Ротари Клуб „Кочани – Виница“ одржа прес конференција на која присуствуваа актерите и режисерот на најновата претстава „Тунел„, Кристина Атанасовска Арсова. „Целта на оваа средба е да ве информираме за активностите на Ротари клуб Кочани-Виница. Славиме десет години од постоењето и затоа презедовме низа активности. Една од…

УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

Во организација на Ротари Клуб „Камен Мост – Скопје и коорганизација на Ротари Клуб „Кочани-Виница“ и Ротари Клуб „Велес“, во Сабота, 8 април 2023 г., под мотото „Гласот на изборот” во Меѓународното училиште „НОВА“ успешно се одржа 11. Ротари Конференција за професионална ориентацијa на средношколци. Ротари Клуб „Кочани-Виница“ традиоционално е коорганизатор на овој настан и…

РОТАРИ КЛУБ КОЧАНИ-ВИНИЦА ВЕ ПОКАНУВА НА ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА „ПАСИВНО ПУШЕЊЕ“

РОТАРИ КЛУБ КОЧАНИ-ВИНИЦА ВЕ ПОКАНУВА НА ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА „ПАСИВНО ПУШЕЊЕ“

Ротари Клуб Кочани Виница Ве поканува на 23-ти Февруари да ја проследиме Донаторската Театарска Комедија „Пасивно Пушење” изведена од Народен театар Штип во Режија на Ненад Витанов и со феноменалните: Владимир Тулиев, Миле Вратеовски, Пеце Ристевски, Кристина Атанасова Арсова и Марија Минчева Андонов. Локација: Сина Сала – Виница Термин: 23ти Фебруари, почеток 19часот Цена: 150…

ДВА ТОНИ ХРАНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЕНА ЗА СОЦИЈАНО ЗАГРОЗЕНИТЕ КАТЕГОРИИ ДОНИРАШЕ РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

ДВА ТОНИ ХРАНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЕНА ЗА СОЦИЈАНО ЗАГРОЗЕНИТЕ КАТЕГОРИИ ДОНИРАШЕ РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

Ротари Клуб „Кочани-Виница“ во духот на празниците, денес донираше околу 2 тона храна и средства за хигиена на сограѓани од социјално загрозените категории од Општините Кочани и Виница. Средствата потребни за обезбедување на донацијата клубот ги обезбеди преку организацијата на донаторската „Оризова вечер„ која се одржа минатата година. Со цел да донацијата допре до сограѓаните…

ПОТПИШАН ОТВОРЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“ И УЧИЛИШТАТА ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

ПОТПИШАН ОТВОРЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“ И УЧИЛИШТАТА ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

Денес на заедничка средба во ООУ „Никола Карев“, Ротари клуб „Кочани–Виница“ и сите основни и средни училишта од Кочани и Виница потпишаа отворен меморандум за соработка во делот на унапредување на образованието на локално ниво. Mеморандум има за цел меѓусебна соработка и взаемна помош и поддршка со цел размена на искуства, знаења, едукација, практична настава…

 • 1
 • 2