ВО ПРЕСРЕТ НА „ДЕНОТ НА ПИЈАНОТО“

март 25, 2024
1 минути

Пијаното (или клавирот) е музички инструмент со клавијатура која има 88 (52 бели и 36 црни) клавиши со чие притискање се произведуваат звуци. И покрај тешката преносливост и висока цена, пијаното е сепак еден од најпрепознатливите и најпопуларните инструменти во светот.

На 88 ден од годината (поради неговите 88 клавиши), Ве покануваме заедно да го прославиме Денот на пијаното, со концерт на кој ќе ги промовираме нашите млади пијанисти.

Ве очекуваме.

28.03.2024 – четврток

18:оо часот

Мултикултурен центар

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ