Ознака: оому ристо јуруков

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК – 68 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК – 68 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Во салата на Мултикултурниот центар, Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ со концерт го одбележа својот патронен празник – 68-годишнината од постоењето и 97. роденден на иницијаторот за основањето, професорот Јуруков. Пред многубројната публика настапија ученици од класите на сите професори. Според директорката Марија Лазарова, ова е завршница на успешна учебна година и завршница на уште…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ ОДРЖА КОНЦЕРТ „РОДИТЕЛИ И ДЕЦА“

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ ОДРЖА КОНЦЕРТ „РОДИТЕЛИ И ДЕЦА“

По повод Патрониот празникна училиштето,  синоќа во салата на „Мултилуктурниот центар“ во Кочани ООМУ „Ристо Јуруков“ го одржа закажаниот концерт под наслов „Родители и деца“. Концерт полн цо емоции, дружење и забава ги разгалија срцата на присутните во салата. Родителите и децата кои моментно посетуваат настава во ООМУ „Ристо Јуруков“ свиреа, пееа и се забавуваа…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ

Ве покануваме на Хуманитарен Концерт  “Мај Месецот на Младите и Музиката” Вторник 21.05.2024г, 19:00 часот, МКЦ Кочани. Влез 200ден. Да помогнеме да се соберат средства за доопремување на Основното Музичко Училиште Ристо Јуруков од Кочани. Приклучете се на овој хуманитарен настан организиран од Ротари Клуб Кочани-Виница како дел од проектот Направи разлика, имплементиран од Фондацијата…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2024/2025 ГОДИНА – ПРВАЧИЊА, ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО СВЕТОТ НА МУЗИКАТА

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2024/2025 ГОДИНА – ПРВАЧИЊА, ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО СВЕТОТ НА МУЗИКАТА

Од денес (20.05.2024 година) па се до 14.06.2024 година ќе траат уписите во ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани за учебната 2024/2025 година. Прво одделение – деветгодишно образование Пијано и Виолина. Четврто одделение – шестгодишно образование, Хармоника, Флејта, Традициски инструменти и Гитара. Уписите се вршат во просториите на училиштето (во комплекс АСНОМ) секој работен ден од…

НАГРАДИ НА ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ ПО МУЗИКА ЗА УЧЕНИЦИ ОД ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

НАГРАДИ НА ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ ПО МУЗИКА ЗА УЧЕНИЦИ ОД ОМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ

На 62. Државен натпревар по музика што се одржа на 25 и 26 април во Битола, учениците  од Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ од Кочани, Бјанка Димов и Јован Цветанов, под менторство на наставникот Благој Николов во дисциплина теорија на музиката ги освоија највисоките награди – прво место – специјална награда и прва награда. Макарија…

СПЕЦИЈАЛНИ НАГРАДИ ЗА БЈАНКА ДИМОВ И ЈОВАН ЦВЕТАНОВ ПОД МЕНТОРСТВО НА ПРОФ. БЛАГОЈ НИКОЛОВ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО  ТЕОРИЈА НА МУЗИКАТА

СПЕЦИЈАЛНИ НАГРАДИ ЗА БЈАНКА ДИМОВ И ЈОВАН ЦВЕТАНОВ ПОД МЕНТОРСТВО НА ПРОФ. БЛАГОЈ НИКОЛОВ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО ТЕОРИЈА НА МУЗИКАТА

Под менторство на професор Благој Николов, Бјанка Димов и Јован Цветанов денес во „градот на конзулите“ на Државниот натпревар по Теорија на музика ги освоија специјалните награди, највисокото признание за основците по музичко образование. И двајцата се ученици во ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани а денес тие во натпреварот што се одржа во Државното музичко…

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ ОСВОИЈА 26 НАГРАДИ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ФЕСТИВАЛ „СЕРГЕЈ НИХАЈЛОВ“

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ ОСВОИЈА 26 НАГРАДИ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ФЕСТИВАЛ „СЕРГЕЈ НИХАЈЛОВ“

На петтиот Меѓународен фестивал со натпреварувачки карактер ,,Сергеј Михајлов” Штип, ученици од нашето училиште освоија ДВАЕСЕТ И ШЕСТ НАГРАДИ од кои: 21 прва, 4 втори и 1 трета награда. Во дисциплина ТЕОРИЈА НА МУЗИКА: Бјанка Димов VI oдд. – ПРВА НАГРАДА, Јован Цветанов VI – oдд. – ПРВА НАГРАДА, Леонтија Гаврилова VIII oдд. – ПРВА…

ШЕСТ УЧЕНИКА ОД ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ СО ШЕСТ ПРВИ МЕСТА И МАКСИМАЛЕН БРОЈ НА ОСВОЕНИ ПОЕНИ

ШЕСТ УЧЕНИКА ОД ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ СО ШЕСТ ПРВИ МЕСТА И МАКСИМАЛЕН БРОЈ НА ОСВОЕНИ ПОЕНИ

Денес во Штип, во организација на ДМУЦ „Сергеј Михајлов“ се одржа меѓународниот фестивал со натпреварувачки карактер по теорија за млади музичари. шест ученика од ООМУ Ристо Јуруков“ – Кочани под менторство на наставник Благој Николов освоија шест први места со максимален број на поени. Јана Филипова IX одделение, Прва награда со освоени 100 поени, Јован…

ПРВИ НАГРАДА ЗА  УЧЕНИЦИТЕ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ФЕСТИВАЛ ВО КАМЕРНА МУЗИКА

ПРВИ НАГРАДА ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ – КОЧАНИ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ФЕСТИВАЛ ВО КАМЕРНА МУЗИКА

Макарија Иванова во класата на наставник Марија Лазарова и Јован Цветанов во класата на наставник Душан Стојанов, како и Јана Филипова во класата на наставник м-р Елизабета Ѓеорѓиева и Ана Пејчева во класата на наставник м-р Драгана Карова Ангелова  во категоријата „четирирачно пијано“,  заедно со Оркестарот на народни инструменти при ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани…

ВО ПРЕСРЕТ НА „ДЕНОТ НА ПИЈАНОТО“

ВО ПРЕСРЕТ НА „ДЕНОТ НА ПИЈАНОТО“

Пијаното (или клавирот) е музички инструмент со клавијатура која има 88 (52 бели и 36 црни) клавиши со чие притискање се произведуваат звуци. И покрај тешката преносливост и висока цена, пијаното е сепак еден од најпрепознатливите и најпопуларните инструменти во светот. На 88 ден од годината (поради неговите 88 клавиши), Ве покануваме заедно да го…

 • 1
 • 2