ВРАБОТЕНИТЕ ОД УЈП ИЗЛЕГОА НА ПРОТЕСТ

мај 16, 2023
0 минути

Поради незадоволството од неостварувањето на правото на зголемување на платите на вработените во УЈП за 30% денес вработените од УЈП – Кочани во периодот од 10:00 – 11:30 часот излегоа на предупредувачки протест.

Протестот го образложија како почеток до остварување на нивните права, односно зголемување на платите за 30%, согласно член 66 од Законот за Буџети и неговото автентично толкување од страна на Собранието на РСМ.

Како што истакнаа вработените од УЈП доколку не се постапи согласно нивните барања и не се примени Законот за Буџети протестите ќе продолжат и понатака а истите можат да се радикализираат и да прераснат во штрајк.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ