БАШКИМ МЕЏИТИ – САМОСТОЈНА ИЗЛОЖБА – „ПАТУВАЧКА ИЗЛОЖБА“

јуни 15, 2023
0 минути

Национална установа Центар за култура „Бели Мугри“ – Кочани во соработка со уметникот Башким Меџити во Петок (16.06.2023 година) со почеток во 19:30 часот ќе биде отворена изложбата насловена како „Патувачка изложба“.

Изложбата на која ќе бидат претставени 25 дела, акрил на платно ќе биде во „Фоаје 2“ на катот во НУ ЦК „бели Мугри“ – Кочани.

Прва дестинација на „Патувачката изложба“ беше Струмица, сега на ред е Кочани а истата ќе заврши во Струга.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ