БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ – НАЈАВА НА НАСТАН ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 11 ОКТОМВРИ

октомври 9, 2023
1 минути

На 10 октомври 2023 година (вторник), во 12 часот, во ЈОУ Библиотека „Искра“, ќе се реализира настан по повод 11 Октомври-Ден  на народното востание на македонскиот народ.

Во соработка со ЛУ „Народен музеј“ – Велес и Локална Библиотека „Гоце Делчев“ – Велес, ќе биде поставена фото-изложба со фотографии од НОБ, презентација ма македонски автори, кои твореле инспирирани од НОБ, а на литературното читање, ученици на СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани, ќе читаат песни со тематика од НОБ.

ЈОУ Ббиблиотека Искра

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ