ЧЛЕНОТ НА КПС „ОСОГОВСКИ ОРЕЛ“ АНГЕЛА ВЕЛИЧКОВА, ТРЕТА НА ТРКАТА „CHUPINO VERTICAL“

Во Спорт
февруари 25, 2024
1 минути

„Chupino Vertical“ е трка во дисциплината вертикален километар во која натпреварувачите искачуваат околу 1 км висинска разлика во должина од максимум 5 км со дозволена отстапка од 5-10%. Tрката е со должина од 5000 метри и висинска разлика од 1030 метри.

Стартот беше во центарот на с. Блатец, а финишот на врвот „Чупино“ без временско ограничување.

Ангела Величкова член на КПС „Осоговски Орел“ – Кочани во конкуренција од 32 учесници во женска конкуренција од Македонија и странство го освои одличното 3-то место.

КПС „Осоговски орел“ – Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ