ДЕСЕТКУВАНИТЕ ПИНГПОНГАРИ НА „КОЧАНИ“ ПРЕТРПЕА ДВА ПОРАЗА

Во Спорт
ноември 15, 2021
0 минути

За време на викендот продолжија натпреварите во Прва Пингпонгарска Лига.

Пингпонгарите на „Кочани“ во двете кола што беа на програмата претрпеа исто толку порази. Најпрвин беа поразени од екипата на „Струга“ 1:4 а потоа и од екипата на „Крушево“ со 2:4

И во двата натпревари кочанчани настапија без двајца натпреварувачи кои го „одработуваат“ карантинот.

Иако ППК „Кочани“ навреме ја информираше федерацијата и побара одложување на натпреварите нивното барање не беше прифатено па затоа и поразите беа неминовност,

С. Ивановски